2010 m. lapkričio 28 d., sekmadienis

Mielinis pyragas su špinatais ir feta

Man labai labai labai pradėjo patikti žaisti su mielėmis. Na, su mieline tešla. Kiba organizme ko nors trūksta, ar kaip?
Turiu bent kelias pažįstamas, kurioms minkyti tešlą rankomis yra baisinis siaubas. O man taip gera... Kai recepte rašo minkykite 8-10 min., aš minkau geroookai daugiau. Nekenčiu kišti pirštų į žemę, o į tešlą - dievinu! O kaip džiugina pamatyti, kiek ji pakilo. Vis prieinu ir tikrinu, ooo - dar truputį papuro, dar pasikėlė.
Vienok, su šita tešla tokio superinio jausmo nebuvo, tad darydama antrą kartą, dėčiau mažiau miltų, ir minkyčiau, jei pritrūktų, tik tada pridėčiau dar. Nes pati darydama iškart aš matavau 4 stiklines ir supyliau - tešla buvo kietoka ir sunkiai minkėsi. Bet pyragas man patiko, ragavusiems irgi. Receptą nužiūrėjau Surfing the World Cuisine.
Štai jis:

Reikia: tešlai: 1 kiaušinio 150ml šilto pieno 1 a.š. druskos 1 a.š. sausų mielių (naudojau 20 g šviežių mielių) 4 stiklinių miltų ( 1 stiklinė - 250ml) 4 v.š. alyvuogių aliejaus Įdarui: 1 svogūno 2 stiklinių šaldytų špinatų arba didelės saujos šviežių druskos ir pipirų raudonėlio alyvuogių aliejaus 100 gr fetos sūrio 1 kiaušinio 2 v.š. jogurto (naudojau grietinę) aptepimui 1 kiaušinio ir sezamo sėklų 1. Pirmiausia paruošiame tešlą. Pieną, druską, aliejų, mieles ir kiaušinį išmaišome ir pradedame dėti miltus. Išminkome tešlą, kol gaunasi minkšta graži tešla. Paliekam ją pailsėti, kol pasigaminame įdarą. 2. Nulupame ir susmulkiname svogūną, apkepiname su trupučiu aliejaus, tada pagardiname druska, pipirais, raudonėliu ir sudedame špinatus. Apkepiname ir leidžiame atvėsti. Atskirame dubenėlyje sumaišome kiaušinį, jogurtą ir apie 2 v.š. aliejaus. 3. Tešlą padaliname į 4 dalis ir imame vieną gabalėlį bei kočiojame kaip įmanoma ploniau. Tada aptepame kiaušinio ir jogurto mišiniu, apiberiame špinatais ir feta. Susukame tešlą į ritinėlį ir tada susukame ritinėlį į apskritimą. Dedame į apvalų aliejumi išteptą indo vidurį. Iškočiojame kitus tris tešlos gabalėlius, apdedame įdaru ir susukame, tada apsukame pirmąjį pyrago ritinį. Gauname apvalų ritinį. Jį aptepame kiaušiniu ir apiberiame sezamo sėklomis. 4. Įkaitiname orkaitę iki 190 C ir dedame pyragą. Kepame 40-50 min, kol viršus būna rusvas, o vidus minkštas ir iškepęs. Valgome dar šiltą su jogurtu ir salotomis.

Posted by Picasa

1 komentaras:

surfingtheworldcuisine rašė...

Smagu, kad išbandet. Istiesu tai tu mieliu ten nereikia, bet as dejau mazai, tam kad apsidrausciau ir nesigautu labai jau kietas. Beto reikia labai jau plonai iskocioti ir nekildinti. bet galima pasakyti, kad tai jau kitoks pyragas.