2010 m. lapkričio 6 d., šeštadienis

Improvizacija pagal Brownies for Dolce & Gabbana

Cafe Fernando sukūrė Brownies for Dolce & Gabbana. Idėja man žiauriai patiko - mados atspindžiai virtuvėje, kodėl gi ne? Kaip tik namuose buvo proga tortui, ja pasinaudojusi, įsigijau 4 plyteles šokolado ir nutariau paeksperimentuoti. Teisybę pasakius, ta dekoro dalis mane beveik nužudė, išsišokoladavusi iki ausų, praktiškai pasiutus nuo namiškių klausimų, ką aš čia darau, negalėdama prie nieko prisiliesti rudai išmozotais pirštais, kamavausi gerą pusvalandį - tiek, kiek reikėjo pyragui iškepti. Indų plovimas ir stalų valymas užėmė po to ciut ne tiek pat, kiek visas menas. Na, matyt reikia dar gerai apgalvoti, kaip technologiškai tą dekorą padaryti. Konditerinis švirkštas nepadėjo, šaukštas irgi ne, maišelio neturėjau. Bet rezultatas buvo gražus. Foto nekokios, nes puošiau prieš pat sėdant prie stalo, fotografavau irgi tuo pat metu, tai skubėjau nerealiai. Tiesa, skanu buvo irgi nerealiai!
Receptas:
300 g šokolado su dideliu kiekiu kakavos (aš naudojau naująjį 65 proc. kakavos Karūnos šokoladą)
150 g sviesto
105 g miltų
5 kiaušiniai
35 g nesaldintos geros kokybės kakavos
1/2 šaukštelio druskos
300 g cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
vanilės esencija
Sviestą su šokoladu tirpiname Marytės vonelėje (Bain Marie), t.y. vieną puodą įstačius į kitą su karštu vandeniu ir kaitinant ant mažos ugnies. Kaitinant reikia vis pamaišyti. Kai sviestas su šokoladu susijungs ir bus ištirpusi beigi vienalytė masė, puodą nukeliam ir atidedam pravėsti. Per tą laiką kiaušinius su cukrumi plakame iki purumo. Trynių nuo baltymų atskirti nereikia - plakame kartu. Persijojame miltus su kakava ir kepimo milteliais. Į kiaušinių masę sudedame šokoladą su sviestu bei vanilės ekstraktą, išsukame. Sudedame sausus produktus (miltus, kakavą, kep. miltelius, druską), išmaišome. Pyrago masę sudedame į kepimo formą ir kišame į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių. Kepame 30 min. Kai pyragas atvės, dedame šaldytuvan. Bent jau pusvalandžiui...
Originaliame recepte pyrago viršui buvo naudojamas lazdyno riešutų sviestas, tačiau aš išplakiau 250 ml grietinėlės ir ją užtepiau ant pyrago. O ant pačio viršaus dėjau tą šokoladinį dekorą, kurį bedarant lengvai prakeikiau :).
Taigi, dekoras:
Plytelę to paties 65 proc. kakavos šokolado ištirpiname marytės vonelėje ir ant sviestinio popieriaus kokiu nors būdu darome kringielius. Mano kringielių spindulys buvo apgalvotai mažesnis nei pyrago dydis, nes man taip norėjosi. O gal dėl to, kad dalis šokolado išbėgo kažkur pro marytės vonelę į apatinį puodą... O gal todėl, kad išsimozojau visa juo, ir jo liko gerokai mažiau??? Bet kuriuo atveju, reikia turėti omeny, kad šokolado kaukės yra gerai, mol oda gražesnė ar kažką.. Nesvarbu, kad procese atrodo kaip hm... išsiš***...
Taigi, padarome kringielius ir visą tą popierių su menu kišame į kamerą, turint galvoje, kad reikia paguldyti lygiai, nes jei bus nelygu, tai ir dekoras bus išsiklaipęs. Kameroj palaikyti užtenka 15 min., po to jis labai gražiai ir nesutrūkdamas nusilupa ir pasideda ant torto.
Tiesa, kaip pjaustyti tortą, kad dekoras gražiai lūžtų - neturiu minčių. Bandžiau ir super aštriu peiliu, ir pakaitintu peiliu, nieko gero.... Vis tiek įsispaudžia į grietinėlę ir bile kaip lūžinėja. Tai tiek vat... Sėkmės tiems, kas bandys. O šiaip, afigenai šokoladinis skonis, toks turtingas šokoladu šokoladinis šokoladtortis. Rekomenduoju!
Posted by Picasa

4 komentarai:

Unknown rašė...

Na tokiu būdu kaip šokoladas ir blynai kepami jėga gaunas :)

Ruta rašė...

maišelis puikiai gaunas iš susukto kepimo popieriaus

Unknown rašė...

Tokius "kaiurus blynelius" at korėtus papuošimus labai paprasta padaryti, jei tik turit po ranka plastikini puodelį (bet iš normalaus storo plastiko) ir karštą ylą. Paimame karštą ylą ir su ja keliose (bent keturiose vietose) prakiurdome puoselį. Tada pilam tešlą, šokoladą ar dar kokį skystį ir jau tada "vingiuojam", "raštuojam" kaip kam patogiau ir gražiau. Neprireiks jokių konditerinių maišelių, švirktų ar dar ko panašaus. ;)

Gintare rašė...

O man tai tavo "austriškas šokoladinis" pats geriausias-jėgiškiausias, o ir vargo daug mažiau. Galėčiau spėti, kad skonis gal net panašus į šito Brownie ;)