2010 m. liepos 11 d., sekmadienis

Naktinės bandelės

Siaubingai užsimaniau bandelių! Bet reikėjo recepto kad vargo su jom nebūtų daug, nes per tokius karščius virtuvėje galima galą gauti. Ypač todėl, kad saulė joje vakarinė, tad ji prikaista vakare nerealiai. Užtat po futbolo, kurį žiūrėjau Buon giorno tavernoje, 12 nakties sumaniau užsimaišyti bandeles. Tokias, kurias galima kildinti šaldytuve ir šiaip su jomis labai mažai vargo. O jos ir vadinasi naktinės bandelės todėl, kad viską iš vakaro pasidarius (na beveik viską), ryte tik bac ir išsikepi - pusryčiams! Receptas iš lenkaičių blogų. Visa krūva jų jas kepė ir visos gyrė. Man irgi labai patiko šiltos su tirpstančiu ant jų sviesteliu.. Amam!

Tešla:
750 ml miltų (recepte nurodyta 650D, tačiau tokių aš negavau... naudojau 550D)
1 šaukštas bulvių krakmolo
1 šaukštas cukraus (man norėtųsi daugiau... truko to ciut salstelėjimo, rekomenduočiau dėti 3)
40 g šviežių mielių
1/2 stiklinės vandens
1/2 stiklinės pieno
1 šaukštelis druskos
1/3 stiklinės aliejaus (naudojau alyvuogių)

Aptepimui ir pabarstymui: 1 kiaušinis išplaktas su trupučiu pieno sezamas, linų sėmenys, aguonos, druska ir pan...

Vakare: Miltus ir krakmolą persijojam. Mieles sumaišom su cukrumi, paliekam išsileisti. Į miltus dedam druską, vandenį, pieną, aliejų ir mieles. Maišome šaukštu, kol viskas gražiai persimaišo, tada minkom rankomis 5 minutes, paliekam tešlą pailsėti 5 minutes ir dar minkom 3 minutes. Tada dedam į aliejumi pateptą indą, uždengiam maistine plėvele ir statom į šaldytuvą visai nakčiai. Pernakt tešla turi nemažai pakilti.

Ryte: Tešlą padalinam į 12 dalių. Iš kiekvienos padarom bandelę ar štai tokę roželę kaip kad aš padariau. Kaip tokią išlankstyti, galite pažiūrėti čia. Tada paliekam 20-30 min. uždengtas pakilti. Aš kildinau iškart ant kepimo skardos, taip ir turėtų būti, nes bet koks transportavimas gali sugadinti jų formą. Po to aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu ir pabarstyti kuo norite. Kepti 220 laipsnių orkaitėje 15-20 min. Jei tiksliai, man užteko 16 min., orkaitė buvo iš anksto įkaitinta.
Posted by Picasa

3 komentarai:

Neringa rašė...

atrodo super! gal gali nuoroda ideti originalo?

bea rašė...

tai nuoroda yra ten, kur apie lankstymą :)

Anonimiškas rašė...

Aciu Bea!!! Super skanios bandeles! Oi kaip seimyna dziauges!