2010 m. gegužės 2 d., sekmadienis

Sveikuoliški morkų sausainiai

Sveikuoliški morkų sausainiai 

2 stiklinės cukraus
220 g sviesto
2 dideli kiaušiniai
2 stiklinės miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių 
2 stiklinės avižinių dribsnių
1,5 stiklinės smulkiai tarkuotų morkų
1 stiklinė razinų
¼ šaukštelio druskos
Prieskoniai: cinamonas, imbieras, muškato riešutas (po pusę šaukštelio), vanilės esencijos keletas lašų 

Sviestą išsukam su cukrumi iki purumo. Sudedam kiaušinius ir vanilę, toliau plakam. Sumaišom miltus su kepimo milteliais, druska, prieskoniais ir po truputį dedam į sviesto masę. Kai tik išsimaišo, iškart sustojam, kad nepermaišyti. Tada šaukštu įmaišome avižinius dribsnius, morkas, razinas.
Tešlą dedame į šaldytuvą kokiai valandai. Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių, ant kepimo popieriaus dedame šaukštu morkų tešlą, palikdami atstumus tarp sausainių.
Man gavosi keturios skardos po 16 sausainių. Kepame apie 15 min. Gaunasi drėgni, kvapnūs sausainiai. Tiesa, pagal pradinį receptą juos reikėtų po du suklijuoti su varškės įdaru, bet aš patingėjau. Jei norėsite, tai juos galima rasti čia
Posted by Picasa

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Sveiki, noriu paklausti ar ne per daug 2 stiklinės cukraus, nesigauna per saldu?

bea rašė...

Man buvo pats tas :)