2010 m. gegužės 24 d., pirmadienis

Lietiniai su špinatų, varškės ir pelėsinio sūrio įdaru

Jau sudygo pirmieji špinatai. Labai juos mėgstu, nors vaikai nevalgo. Šiandien pietums pasidariau lietinius su špinatų įdaru ir ką tik pasimėgaudama vieną sukirtau. Lietinių tešlos mano bloge rasite bent kelis variantus, todėl nesikartosiu (naudokitės prašau paieška), o įdarą gaminau taip (iš nurodyto kiekio padariau įdarą 14 vnt. lietinių): 1 nemažą svogūną smulkiai sukapojau ir pakepiau aliejuje, kai jis suminkštėjo, sudėjau nuplautus ir supjaustytus špinatus, pakepinau. Špinatų buvo gan nemaža krūvelė, bet jie kepdami labai susitraukia. Todėl galima įsivaizduoti, kad jų reikės nemažai. 1 pakelį varškės pagardinau druska (nepersūdykit, kadangi pelėsinis sūris duoda nemažai sūrumo), pipirais, tarkuotu muškato riešutu ir saujele šviežių susmulkintų krapų. Sutrupinau ~200 g pelėsinio sūrio (mėlynojo pelėsio, šįkart naudojau lietuvišką "Aurą"). Viską sumaišiau, paragavau ar nieko netrūksta ir voila! įdaras paruoštas. Belieka vynioti, kepti ir mėgautis.
Posted by Picasa

6 komentarai:

Jurga rašė...

jau jaučiu, kaip turėjo būti NEREALU! vaikai daug praranda :))
beje, man ir labai patinka tas pelėsinis sūris "Aura", jis ne toks riebus (lyg varškės), todėl galima visai nesukt galvos dėl papildomų kcal :D

Egle rašė...

"Aura" man regis suomiškas sūris (gamina Valio), bet ši smulkmena tikrai nemanau, kad keičia tobulą (bent jau aš taip įsivaizduoju) blynelių skonį.

bea rašė...

o gali būti. Aš čia matyt pagal kainą nusprendžiau, kad jis lietuviškas... Bet šiaip labai tiko. Nei per aštrus, nei per sausas, pats tas :)

Egle rašė...

tikrai suomiška ;) Geras sūris visai ;)

kykute rašė...

Atėjau irgi pasireikšt, kad Aura - suomiškas (beje, mano mėgstamiausias kaip pelėsinis - toks neperdaug išreikšto skonio, labai tinkamas prie visko).
Bea - niam niam kaip visada :) Pasiilgau tavęs.

bea rašė...

Kad jau visi nubalsavo, tai tebūnie suomiškas :D:D:D. Man bile skanu :).
Kykute, apkabinimai :) aš irgi pasiilgau ;)