2010 m. gegužės 17 d., pirmadienis

Balionų šventė Birštone

Gegužės 13 dieną Birštone įvyko 18-asis Lietuvos karšto oro balionų čempionatas. Apsilankiau ir aš, keletą akimirkų užfiksavau. Tiesą sakant, pačia organizacija nusivyliau. Matyt, Lietuvoje įprasta viską daryti bet kaip. Prie Birštono įvažiavimo stovėjusi policija nurodė, kad balionai kils nuo ežerėlių, ten būriavosi žmonės ir laukė. Niekas nevyko kurį laiką, jokie balionai nesirodė, tad pasiskambinau į VIC‘ą ir sužinojau, kad vietą pakeitė – pasakyta, kad balionai kils iš mokyklos stadiono.

Stadioną radau, nors hej! kodėl niekas žemėlapyje nežymi mokyklų, a??? Stadione ramiai vyko futbolo rungtynės. Pasigailėjau, kad nepačiupau alaus skardinės, nes prie futbolo būtų netgi labai tikę. Ir pagaliau viena po kitos ėmė važiuoti mašinos su priekabomis ir rikiuotis aikštėje. Iš priekabų ridenosi balionų krepšiai, vyniojosi balionai, žmonės lakstė kaip patrakę. Stebėti buvo iš tiesų įdomu – kiekvienas aiškiai turėjo savo užduotį ir lakstė tikslingai. Kai balionai buvo išpakuoti, dujų balionai su ugnimi išbandyti, balionžmogiai ėmė ramiai bendrauti laukdami starto. Kuris ne kuris paleisdavo mažą balionėlį su helio dujomis, žiūrėdami kaip jis kyla ir nustatydami kokia kryptimi jį neša vėjas.

Raudoną vėliavą pakeitė geltonoji, kas dar buvo nepasibaigę darbų, juos pabaigė ir laukė. Kai buvo pakelta žalia vėliava, visi ėmė bruzdėti, kilo triukšmas, į balionus ėmė pūsti karštą orą, o kai jie gerokai prisipildė, paleido ugnį. Net per kokius 20 metrų karštis jautėsi. Įspūdingai atrodė vienoje futbolo aikštėje vienu metu banguojanti balionų jūra, vis didėjanti ir prisipildanti, auganti ir bujojanti. Balionai tapo tokie, kokius paprastai matome skrendančius, bet vis dar buvo ant žemės. Kiekvienam balionui atskirai davė startą ir tik tada jie vienas po kito atsikabino nuo prilaikančių virvių ir grakščiai kilo į dangų. Keletas balionų netilpo prisipūsti vienu metu su visais, tad dabar ramiai prisipūtė ir nuplasnojo padange tolyn.

Posted by Picasa

1 komentaras:

S rašė...

O močiutė tuos balionus praskrendančius matė 6 ryto! Sakė, kad labai įspūdingai atrodė :)