2010 m. kovo 18 d., ketvirtadienis

Karštos salierų salotos

Norėjau jas pavadinti kaimiškomis arba kaip nors dar, kad būtų aišku, kad jos visai visai paprastos. Be to, jas galima valgyti ir karštas, ir šaltas. O šiaip, man jos labai skanios. Žinoma, reikia mėgti salierus ;) Išsiverdam keletą salierų šakniavaisių, galima iš vakaro. Keletą svogūnų nusilupam ir supjaustom ne visai smulkiai, kad gautųsi pailgi griežinėliai. Salierus supjaustom kubeliais. Svogūnus patroškinam, kol suminkštės, sudedam salierų kubelius, druskos, pipirų ir keletą didelių šaukštų pomidorų padažo (Kėdainių, pvz.). Viską porą minutėlių dar patroškinam ir viskas - valgom! Gali būti kaip garnyras, arba pačios vienos su duonos riekele :). Gal vaizdas ir nekoks, bet skonis ;) mmmmm...
Posted by Picasa

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

niu, skamba tikrai skaniai... šią žiemą iš viso salierų maniakė pasidariau - dedu ir į sriubą, ir į troškinius, ir į plovą... reiks išbandyti ir taip.
Lola

Skaitau balsu rašė...

tai va, šiandien ir pasigaminau. skanu :) tik vietoj saliero išviriaiu griežtį... ką aš žinau, vienodi man jie, neatskyriau iš šaldytuvo imdama :)))