2010 m. vasario 8 d., pirmadienis

Sinusito žudymo technika ir padėka

Kokias geras dvi savaites galavausi sinusitu. Temperatūros neprilaikiau, tad į darbą pėdinau, tačiau savijauta nedžiugino. Antibijotikus toleruoju tik kritiniais atvejais, tad gydžiausi Gelomyrtol forte 4k dienoj. Ir kažkodėl šįkart man jis nelabai norėjo padėti. Dar naudojau bioptron, ~10-12 puodelių arbatos į dieną (tokių nemažų...), vilnones kojines, šiltą aprangą ir kt. Ir nieko :(.
Vieną dieną pasiskundžiau kolegei iš kito miesto ir ji man pasiūlė garintis su arbatmedžio aliejumi, t.y. į puodą su užvirusiu vandeniu įsilašinti 5-6 lašus arbatmedžio aliejaus ir virš jo pasigarinti (žinoma, dar užsimetus didelį rankšluostį ant galvos, kad garai nesisklaidytų į šonus). Man padėjo nerealiai, tiek sinusitui nelemtam, tiek kosuliui. Per pirmą vakarą pasigarinau 2 kart ir jau naktį buvo lengviau kvėpuoti ir tas baisus spaudimas galvoje sumažėjo.
Žodž, užsirašau, kad nepamirščiau ir AČIŪ, Viktorija!

10 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Džiaugiuosi, kad padėjo :) Vakarais aš pati šį gydymo būdą praktikuoju, nes sinusitai vėl davė apie save žinoti :(

vaidaj rašė...

Sveik, brangioji..

Danguolė rašė...

Nežinau ar sinusitui padėtų, bet kosulį ir paprastą slogą mes gydom garindami kėnio aliejų. Arba, kai tik jaučiu, kad prasideda sloga (čiaudau, kutena nosį) atsidarau krienų (bet tokių stiprių, ne šiaip kokių sumaišytų) ir keletą kartų įtraukiu to kvapo per nosį, taip, kad net ašaros ištrykšta, tai dažnai sloga taip ir baigiasi rimtai neprasidėjusi.

Anonimiškas rašė...

Parasysiu ir as kaip isigydziau sinusita. Sinusitu baigdavosi kiekviena sloga, ko tik nedarydavau, bet praeina menuo kitas, ziurek pasalu, sloga... ir vel sinusitas. Kol vienas profesorius nepatare isgerti antibiotikus 21 d. Nuejusi pas savo gydytoja eilinio sinusito metu (kai "uzkniso" nuolatinis galvos spaudimas ir negalejimas jos pajudinti, nes tada dar labiau skauda) paprasiau antibiotiku 3 savaitems, tai i mane paziurejo kaip i ateivi (iki tol stengdavausi ju isvengti), bet israse. Isgeriau as tuos antibiotikus ir nenumiriau :-). Bet jau penki metai nesu sirgusi sinusitu (sloga taip, bet sinusita baigiu pamirsti).
Drastiskas metodas, bet pasiteisino.

Anonimiškas rašė...

Tiesa sakant nuo sinusito padeda krienai. Ir turbut nepatikesit, bet uztenka juos tiesiog valgyt :) Bet reikia ne tu parduotuviniu krienu, o tu tikru kur bobutes turguj pardavineja. Buvo man lengvas letinis sinusitas, uzsidejau kruva krienu ant deshreles, tai nosis ishkart cpoktelejo :)o kad krienai ish tiesu padeda patvirtino ir priesh pora dienu senoj sovietiniu laiku knygoj rastas liaudies medicinos receptas :)

Greta rašė...

o mums su maziuku (neturim ne 2men.) padejo sitas receptukas su eteriniu arbatmedzio aliejum. Kaip zinia toks maziukas nei ispust snargliuku nei itraukt negali, tai traukiu pati tuos blogiukus is nosiuko, kad lengviau butu. Bet paskaicius cia apie toki metoda, nutariau pamegint, pavirinau puoda, ilasinau lasiuku ir palingavom mes su mazium virs garu kazkiek laiko, kol jie ten garavo, nelabai arti ir be rankshluostuko, bet nakti mazius miegojo ramiai o ryte nebuvo snargliuku. Slogos visai dar neisgydem, procedura kartosim, manau tikrai nepakenks, o dar paskaiciau kad arbatmedis ir nuo nervines itampos, tai vis ramiau vakare miegelio eiti :) Dekui uz recepta !

bea rašė...

Greta, labai džiaugiuosi, kad padėjo! Aš savo vaikus kai buvo maži irgi garindavau, tik su eucabal, kažkaip apie arbatmedį tada ir nežinojau.
O tų pompelių snargliukams nei jie, nei aš nepernešdavom - visiškas kankinimo įrankis.

bea rašė...

Anonime, krienai irgi gerai ;) ir pauostyti ir užkąsti. Labai padeda. Tik va, vaikams neįkiši... Sūnui sakiau "pauostyk, kas čia" ir pakišau indelį, tai spjaudėsi po to ilgai. O ant manęs ir isįžeidė šiek tiek :) Nesupranta, kad gero norėjau :D:D:D

Anonimiškas rašė...

Yra toks stebuklingas vaistas Cinnabsin N. Homeopatinis, bet su sinusitu dorojas super. Tik jei sinusitas lėtinis - nereikia mesti jų iškart, kai tik pagerėja (o bent man, pagerėja staigiai)

iiveta rašė...

Man kažkas buvo užsiminęs, kad yra tokia, kaip bioptron alternatyva. Labai daug kam naudinga, ir malšina skausmą ir gydo. Manau tiktų ir šiam reikalui.