2010 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

Bandelės su bruknių uogiene

Na, su sinusito klausimu susidorojom, o kas gali patart, ką daryt su patempta plaštaka??? Matyt darbe betampydama sunkius segtuvus pasitempiau ir jau trečia diena silpnumas rankoje, net arbatos puodą sunku nulaikyti. Beje, tai įtakoja ir rašymą klaviatūra... Geriu magnį, tepuosi smirdančiu voltaren, įdomu, gal kas galėtų pasiūlyti kokių ekologiškesnių priemonių? Anyway, šitokie reikalai visai neįtakoja mano noro draugauti su virtuve. Ir šįvakar žiauriai užsimaniau išsikepti bandelių. Ne, tai visai nereiškia, kad man norėjosi valgyti bandeles... Tai tikrai reiškia tik kad man norėjosi jas KEPTI. Bet vieną suvalgiau - buvo labai mielutė. Labai džiugino tai, kad vaikai irgi kirto ir sakė "mmmmm"... Manau, dar kepsiu tikrai.

500 g miltų

200 ml pieno

50 g sviesto

20 g šviežių mielių

100 g cukraus

1 kiaušinis

Žiupsnelis druskos

Uogienė

Cukraus pudra papuošimui

  1. Mieles su šaukšteliu cukraus sumaišome ir pastatome šiltai, kad šiek tiek suputotų.
  2. Miltus persijojame, įberiame į juos druską.
  3. Pieną pašildome su sviestu (neužviriname, bet kad sviestas ištirptų). Pienas negali būti šiltesnis nei 40 laipsnių, nes nužudys mieles.
  4. Kiaušinį išplakame su likusiu cukrumi.
  5. Viską gražiai sumaišome ir tešlą išminkome, kad būtų vienalytė.
  6. Tešlą apdengiame ir pastatome šiltai, kad iškiltų (1,5-2 val.)
  7. Tešlą padaliname į 18 gabalėlių. Suformuojame rutuliukus, tada juos suspaudžiame, kad gautųsi plokščias skritulys. Į jo vidurį dedame šaukštelį uogienės, kraštus apspaudžiame ir suformuojame rutuliuką. Rutuliukus dedame ant skardos (aš patiesiau kepimo popierių) ir dar kildiname (šįkart skubėjau, tai šį žingsnį praleidau, bet rezultatas nenukentėjo) apie pusvalandį.
  8. Bandelių viršų aptepame pienu.
  9. Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
  10. Iškepusias bandeles pabarstome cukraus pudra.

Šaltinis: www://whiteplate.blogspot.com

Posted by Picasa

3 komentarai:

Noa rašė...

Tu ranką tepk su hepageliu... Negarantuoju, kad labai ekologiška, bet padeda. Kita vertus, kam tau ta ranka, jei ir be jos bandeles va kokias kepi??? :)

bea rašė...

na būtų puiku, jei galėčiau sėdėt namie ir kept bandeles. A lia gi ir į darbą reik, ir mašinos langus nusigramdyti! o dar ir jie jaučiu prie to patempimo prisidėjo atsakančiai...

Boruziuku rojaus virsininke rašė...

Ant skaudancios rankos reikia uzdeti ismusta kopusta lapa (as subadau sakute) ir apristi, kad ir elastiniu bintu. Palaikyti taip per nakti.