![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-hxL6bCHkMd41EqLdfsUSTCl73z6xqOlEorRIklgWEVK7cFqSCduZsGt83E5ieGOfNm6txDBbNl0TnnkHU7kvMHOyzPithAkuTVUVwr3LdJ2R4t68h_x_0vqy6tjqwY3vXPQQrZywsAo/s400/201001241.jpg)
2010 m. sausio 24 d., sekmadienis
Kreminis varškėtis su sausainių pagrindu
Man labai patiko šis varškėtis. Švelnus, gaivus, lengvos kreminės tekstūros.
Pagrindui:
200 g aha arba selgos sausainių
100 g sviesto
Sviestą ištirpinam, sausainius sutrinam smulkiai (as sumečiau į kombainą ir jie tapo panašūs į rupius trupinius), sumaišom su sviestu ir sudedam paspausdami į formą, išklotą kepimo popieriumi.
Antram sluoksniui:
Ant pagrindo dedame kokią nors neskystą uogienę. Aš naudojau agrastų uogienę, kurios turėjau nepilną stiklinę.
Varškiniam sluoksniui:
2 indeliai separuotos varškės (ji skystoka, grietinės skystumo, perkame firminėje Žemaitijos pieno parduotuvėje, indeliuose kaip kad grietinė būna, tokie didesni, man rodos jos ten būna apie 400 g viename indelyje).
1 šaukštas krakmolo
1 pakelis vanilinio pudingo (naudojam jį sausą, neverdam, pilam viską tiesiai iš pakelio į bendrą masę)
160 g cukraus
3 kiaušiniai
1 citrinos žievelė
Varškės sluoksniui viską sudedam į kombainą ir išsukam. Ant pagrindo ir uogienės supilame varškę ir kepame 150 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Iškepus atvėsiname ir tik tada pjaustome. Skanaus!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-hxL6bCHkMd41EqLdfsUSTCl73z6xqOlEorRIklgWEVK7cFqSCduZsGt83E5ieGOfNm6txDBbNl0TnnkHU7kvMHOyzPithAkuTVUVwr3LdJ2R4t68h_x_0vqy6tjqwY3vXPQQrZywsAo/s400/201001241.jpg)
Pranešimą parašė
bea
ties
17:45
![](http://img1.blogblog.com/img/icon18_email.gif)
![](https://resources.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif)
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje „Twitter“Bendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
saldumynai,
varškė,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
1 komentaras:
mmm...mėgstu viską iš varškės.
Rašyti komentarą