2009 m. rugpjūčio 30 d., sekmadienis

Šparaginių pupelių pakora

Dievinu indišką virtuvę, jų prieskonių mišinius, patiekalus, samosas, pakoras, etc. Tad šįvakar iš nuo pietų likusių virtų pupelių pasidariau šparaginių pupelių pakorą. Ją galima daryti ir su baklažanais ar panyru ar kuo tik šaus į galvą. Labai skanu, o tie pupelių piršteliai dar ir labai gražiai atrodo! 50 g kvietinių miltų, aš naudojau ekstra 50 g žirnių ar avinžirnių miltų (naudojau žirnių, nes kaip tik avinžirnių Sveiki produktai Kaune neturėjo ) 150 ml vandens Druska, pipirai, žiupsnis juodgrūdės sėklų, arbatinis šaukštelis sambar ar sabji masalos (arba vietoj jos galima pasidaryti mišinį iš kalendos, ciberžolės, asafetidos, aštriosios paprikos) 250 g virtų šparaginių pupelių, nusausintų Visus miltus persijojame, suberiame prieskonius ir plakdami šluotele įmaišome vandenį. Gaunasi tešla gal ciut tirštesnė nei lietinių. Į ja mirkome šparagines pupeles ir dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi (aliejaus įpilame tiek, kad beveik virtų jame). Iškepusias pupeles dedame ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius. Valgome šiltas su daržovių salotomis kaip pagrindinį patiekalą, ar be nieko, galima patiekti prie alaus kaip užkandį, galima valgyti su pomidorų padažu, vežtis šaltas į iškylą.
Posted by Picasa

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ei, nuostabus patiekalas, tikrai :) galvojau ką dar galima taip paruošti, ogi šparagines :))) šaunumėlis, Bea :)

bea rašė...

ačiū ačiū, man irgi labai patiko :). netgi vaikai valgė, kas išvis yra nuostabu :)

rūtuliukas rašė...

geras :) prieš porą minučių įdėjau savąją pakora :)) ir tik tada pamačiau, kad dar vakar tu tokį pat patiekalą gaminai.

Taip, mėgstam indišką virtuvę :)

Lileta rašė...

Labai mėgstu šparagines pupeles ,galiu valgyt iki nusprogimo :)))