2009 m. liepos 29 d., trečiadienis

Lietiniai blyneliai su varške ir aguonomis

Dievinu sūrelius su aguonomis, pyragus su aguonomis, na viską su aguonomis... O lietiniai blyneliai man irgi labai patinka. Tad derinys aguonos su lietiniais ir su varške tiesiog tobulas. Aguonų mes užsiauginam savų, tad jos ekologiškos ir skanios. Lietinius darau plonyčius, man rodos nusižiūrėjus nuo Sonatinos. Kokiems 23 vienetams spec. lietinių keptuvės dydžio lietiniams (jie vidutinio dydžio) reikės: 4 kiaušinių 100 g miltų 100 g krakmolo 500 ml perpus pieno ir vandens Žiupsnio druskos, šaukštelio cukraus ir poros šaukštų aliejaus Kiaušinius su šluotele išplakam, sudedam miltus, druską, cukrų ir krakmolą ir gerai išmaišom, po to pilam vandens, pieno ir aliejaus mišinį po truputį ir maišom. Pusvalandžiui paliekame tešlą brinkti, po to kepame lietinius. Plonus! Ir tikrai neplyšta... Beje, aš visada kepu tik vieną pusę, neapverčiu blyno, o kai juos vynioju, įdarą dedu ant nekeptos pusės. Mano įdaras buvo toks (9 vnt. blynelių, kitus dariau su sūriu ir dešrelėm, bet tai banalu, tad neišsiplėsiu): Užplikiau trejetą šaukštų aguonų verdančiu vandeniu puodelyje ir palikau pastovėti. Tą veiksmą galima atlikti prieš darant tešlą, arba tik ją padarius, kol ji brinksta. Po to nupyliau vandenį ir su mikserio antgaliu, kuris su peiliuku (toks panašus į kavamalės vidurį) šiek tiek jas permaliau. Sumaišiau su pusantro pokelio desertinės varškės su razinomis (pusę pokelio vaikai nuvalgė vos ištraukiau...) ir voila, įdaras gatavas. Suvyniojau blynelius ir gardžiavausi jais vakarienei.
Posted by Picasa

Komentarų nėra: