2009 m. vasario 20 d., penktadienis

Rekomendacijos furšetui darbe

Na, kolektyvas mano darbe negausus, tai ir furšetas nebaisiai prašmatnus. Pradėkime iš dešinės :) Austriškas šokolado tortas, gaminimas tikrai nesudėtingas, skonis jei mėgstate šokoladą, tikrai puikus, jo receptą esi įdejusi čia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=996&view=findpost&p=27183. Toliau tiesiog užkandėlė: brie sūris, alyvuogės, marinuoti agurkėliai. Vafliukai taleriai pertepti tepamu sūreliu su pipirais, kurio dabar galima rasti IKI (naujiena). Tik sutepti reikėtų priešpat, nes kuo ilgiau vafliukai stovi, tuo labiau jie persigeria sūreliu ir tampa nebetraškūs. Arčiausiai vynelio suktinukai su lašiša pagal Sonatiną. Perkame lavašą, tepamą varškės sūrelį su žalumynais ir lašišos ~200-250 g (mano atveju buvo karšto rūkymo nefasuota iš Maximos). Lavašą sutepame sūreliu, išdėliojame susmulkintus lašišos gabalėlius, tampriai suvyniojame. Paliekame bent keletai valandų ar dar geriau pernakt šaltai. Vėliau supjaustome gražiais griežinėliais. Per vidurį lėkštės prie vyno yra sluoksniuotos tešlos suktinukai įkvėpti Lino Samėno. Nužiūrėjau jo laidoje čia http://susitikimevirtuveje.iki.lt/lt.php/receptai/?id=13, bet dariau savaip. Atšildytos sluoksniuotos tešlos lakštą išsiklojau ant stalo, pusę sutepiau pesto padažu, užbėriau tarkuoto sūrio. Kitą pusę sutepiau pomidorų padažu, užbėriau plonai pjaustytų svogūnų griežinėlių, išdėliojau kumpio gabalėlius. Abi dalis susukau iki vidurio ir suklijavau grietine. Ant viršaus užtarkavau sūrio ir atsargiai supjausčiau griežinėliais ir kepiau 180 C orkaitėje 15-20 minučių. Labai skanu, vienoje pusėje vienas skonis, kitoje kitas, tiesiog tirpsta burnoje. Ir finale, paprasti lietuviški sumuštiniai, jei kas nesuprastų mano kulinarinių ieškojimų... Duona, sviestas, kumpis, agurkas ir pabarstyta pipirne.

11 komentarų:

Jurgita rašė...

austriška šokolado tortas irgi tiesiog dieviško skonio. viešpatie su viešpačiukai, kaip senai buvo tie laikai, kai aš gamindavau pagal bea. džiaugiuosi, kad pagaliau susikūrei savo gaminimo blog'ą (hobo).

bea rašė...

na prisiruošti nebuvo taip lengva :) be to, kaži ar jis bus vien apie gaminimą. įtariu, kad ne...

Gintare rašė...

Labai maloniai nustebino šitokia paprastų, bet labai skanių patiekalų įvairovė.
Savaitgali ruošiuos daryti šokoladinį pyragą(prabai), o paskui draugės vestuvėms norėčiau iškepti:) O galima jį pertepti pvz.plakta greitinėle su želatina ar tirpintu šokoladu? Ar jis ir neperteptas dieviško skonio?

bea rašė...

sveika, ačiū už įvertinimą, iš tiesų tas tortukas toks paprastas, bet kartu toks puikus, kad jam visai nereikia jokio tiuningo... kaip pati matai, aš ant viršaus daug plaktos grietinėlės dedu ir to tikrai gana. sėkmės.

Gintare rašė...

Dariau tortuką, bet nesigavo kaip tikėjausi :( Negavau pirkti konditerinio šokolado, tai naudojau kažkokį prancūzišką, kuriame buvo daugiau kakavos. Nesėkmė tame, kad kai supyliau sviestą su šokoladu į trynių masę, man šokoladas "supuolė" į kruopeles. Ar taip ir turi būti? Ir dar jis buvo toks sausas nors skonis labai geras.

bea rašė...

man nesušokdavo.. keista. o šiaip tortas tikrai nesausas, drėgnokas netgi. keista... gal tikrai šokolade esmė? ar gal jis per šiltas buvo??

Gintare rašė...

tai man irgi keista, kad sušoko gabaliukais..O torčiuką valgėm sekančią dieną kai jau buvo atvėsęs.. Anksčiau konditerinio šokolado mačiau Maximose, bet dabar sąžiningai peržiūrėjus lentynas neradau. Įdomu kur dar jo galima gauti?
O šiaip ir sausas man jis labai skanus.. net ir kelių dienų senumo. Toks jausmas kaip valgytum šokolado plytelę :)

bea rašė...

pamąsčiau dar gabalėli ir galvoju, kad gal reikėjo (nors knygoje to nerašo) pabandyti šokoladą dėti palaipsniui ir gerai išmaišyti kievienąkart. Ir jei sausas, matyt kepti trumpiau. Pagaliuku tikrinant viduriukas vis tiek turi būti drėgnas, tik nuo jo neturi lašėti. Jei gera orkaitė, tai 30-35 min. tikrai gana.

Gintare rašė...

O gal aš kepimo miltelių perdaug dėjau (1.5 a.š.)? Rytoj vėl bandysiu kept.
Beje, savaitgalį vakarėliui dariau sluoksniuotos tešlos pyragėlius. Vaizdas tai gavosi nelabai, nes labai skubėjau. Skonis tai labai skanus..svečiai virtuvėj suvalgė net ir tuos kurių buvau nusprendus nerodyt dėl išvaizdos :)

Gintare rašė...

GAVOSI torciukas !!! Dariau iš pusės normos, tai ketvirtadalį suvalgiau viena pati kol dar šiltas buvo.. JĖGELĖ!!!
Supratau savo praeitos nesekmės priežastį. Kadangi pas mane kaitlentė tai kai šokoladas su sviestu susilydė ir išjungiau kaitlentę, nepatraukiau puodo tai jis dar šiek tiek pakunkuliavo ir šokoladą sutraukė į gabaliukus.
AČIŪ už fainą receptuką :)

Joana rašė...

Šaunūs patarimai :)