Šarlotė
(šaltinis Anyžkowo)Tešla:
300 g miltų
100 g cukraus
180 g sviesto
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 didelis kiaušinis
Įdaras:
8-10 obuolių (naudojau rūšį "Auksis")
1/2 citrinos sultys
1/4 stiklinės cukraus
1 šaukštelis krakmolo (jei obuoliai labai sultingi)
1 šaukštelis cinamono
Glajus:
120 g cukraus pudros
2-3 šaukšteliai vandens
Miltus, cukrų, sviestą ir kepimo miltelius sudedam į kombainą ir sutrinam iki miltų. Tada įmušam kiaušinį ir užminkome tešlą. Ją dedame šaltai valandai. Tuo metu pasiruošiame įdarą.
Nulupame obuolius, išimame sėklalizdžius ir supjaustome smulkiai. Obuolius beriame į puodą, supilame citrinos sultis, cukraus. Verdame, kol obuoliai suminkštės - kokias 10-15 min. Tada dedame cinamoną ir krakmolą, užverdame.
2/3 tešlos iškočiojame ir dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, suformuodami kraštelius. Ikaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame pyrago pagrindą kepti 15 min.
Ant apkepto pagrindo dedame obuolių įdarą, tada iškočiojame likusią tešlos dalį ir užklojame ja obuolius. Kepame dar apie 30-35 minutes, kol viršus apskrus. Cukraus pudrą sumaišome su vandeniu ir pašlakstome viršų.
Pyragą valgome ataušusį.
1 komentaras:
Recepte du kart paminėti miltai, spėju, kad 180 g sviesto turėjo būti :) o šeip puikus pyragas, ne kartą panašų irgi kepiau
Rašyti komentarą