2013 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

Varškės pyragas Nr. 160

Savaitgalį buvau draugės vestuvėse - dabar ji palaimingai leidžia medaus mėnesį Venecijoje, ech... Ten susipažinau su ponia Zita, kurį visiems rodė knygą su savo pyrago receptu, kuris anot jos nerealiai pavykęs ir be proto skanus. Surizikavau ir, iš tiesų, receptas labai geras - pyragas tirpsta burnoje. Ačiū, ponia Zita!




Varškės pyragas Nr. 160

(Šaltinis: p. Zita ir knyga, kurios pavadinimo nežinau)

Pastaba: truputį pakoregavau cukraus kiekį, gaminimo būdą ir kepimo laiką, pakeičiau margariną sviestu



Tešla:
3 tryniai
5 šaukštai cukraus
200 g sviesto
280 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštas vanilinio cukraus

Įdaras:
0.5 kg varškės (naudojau lenkišką kreminę varškę)
1 kiaušinis
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas krakmolo
100 g razinų

Viršus:
3 baltymai
1 stiklinė cukraus
1/2 stiklinės razinų

Tešla: Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, tada po vieną įsukame trynius. Beriame miltus ir kepimo miltelius. Užminkome tešlą ir padedame ją šaltai (valandai).

Įdaras: Varškę sumaišome su cukrumi, kiaušiniu, krakmolu ir razinomis.

Viršus: Plakame baltymus iki minkštų putų, tada po truputį beriame cukrų, po kiekvieno įbėrimo plakame, kol cukrus ištirps. Kai visas cukrus bus sudėtas, plakame iki standžių putų. Suberiame razinas ir išmaišome.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Iškočiojame tešlą ir dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi (naudojau 29 cm apvalią formą). Jei tešla sunkiai kočiosis, galimą ją įdėti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir taip kočioti. 
Ant tešlos pilame varškės masę ir išlyginame paviršių. Ant viršaus sudedame baltymus.
Kepame apie 45 min.



2 komentarai:

Kiaunė rašė...

Aš irgi kepsiu šitą pyragą:) Taip pat iškart pagalvojau, kad margariną keisiu varške:))))
O knyga vadinosi "Šeimininkės vadovas"

bea rašė...

gal sviestu?