O pyragas apgauna savo obuoliniu skoniu, nors obuolių jame nė kvapo. Tai tik gausiai suderėjusios cukinijos, kurių sėklas teta parvežė iš Italijos - puikios tamsiai žalios cukinijos, kurių odelė minkštutė, net kai jos didelės. Galima valgyti su visu minkštimu, sėklomis ir odele. Bet šiam pyragui visai tai pašalinsime - kitaip galima suabejoti obuoliniu įdaru :)
Obuolinis pyragas be obuolių
(Šaltinis: food.com)
Įdarui:
900 g cukinijos
100 ml citrinų sulčių
120 g cukraus
1 šaukštelis cinamono
1/3 šaukštelio muskato riešuto
Tešlai:
220 g sviesto
300 g miltų
140 g cukraus
1 šaukštelis cinamono
Cukiniją nulupame ir išimame sėklas, tada supjaustome kubeliais. Cukiniją verdame su citrinos sultimis apie 15-20 min. kol suminkštės. Tada suberiame cukrų, cinamoną ir muskato riešutą bei paverdame dar minutę kitą.
Visus tešlos ingredientus sudedame į kombainą ir išsukame iki trupinių. 2/3 trupinių suberiame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ant jų sudedame įdarą, ant viršaus suberiame likusius trupinius. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
3 komentarai:
O taip, tą tavo itališką cukiniją ragavom - skani baisingai :) ir receptas geras - bandysiu.
o meilė....sakyčiau, kad vistik tai meilė, laikas čia nesvarbus.
Tai kaip ten su tuo obuoliniu skoniu-iš tiesų obuoliai jaučiasi? Ar keptum dar kartą? Klausiu, nes pačiai norisi išbandyti šį receptą :)
Beje, kokio skersmens formai skirtas receptas?
aš kepiau 27 cm formoje.
kas ragavo visi buvo įsitikinę, kad tai obuolinis pyragas. manau, kad tikrai dar kepsiu, juolab, kad puikiai suderėjo cukinijos. tikrai rekomenduoju išbandyt
Rašyti komentarą