2013 m. rugpjūčio 17 d., šeštadienis

Šiltas burokėlių užkandis

Per 5-ąją vyno mugę Kaune įsigijau geriausią 2013 metų ypač tyrą pirmo spaudimo alyvuogių aliejų "Tenuta Torre di Mossa" D.O.P. ir likau nerealiai sužavėta. Po kiek laiko gavau iš jų krautuvėlės laišką, kad užsukčiau būdama Vilniuje ir išbandyčiau kitus produktus. 

Šiek tiek užtrukau kol ten atsidūriau, bet labai apsidžiaugiau susipažinus su savininke, p. Liana. Iškart radom bendrą kalbą, o jos aistra ir pasakojimai mane sužavėjo. Tad šįkart parsivežiau išbandymui tris produktus. Vasarą nevisada norisi gaminti, būna susimeti daržovių į lėkštę, palaistai aliejumi, citrina ir visi pietūs. 

Tad vaikščiojau apie dovanas ratais ir vis laukiau, kada prisijaukinsiu juos ir save, kada užklups mane noras jas sudoroti. Ir užklupo :) Bet taip, kad ir vakar vakare ir šiandien ryte teko valgyti tą patį. Nes per skanu nekartoti. Taigi pirmasis produktas - ypač tyras mandarinų-alyvuogių aliejus De Carlo.





Šiltas burokėlių užkandis


1 šviežias burokas
feta (arba jos pakaitalas - fetaki)
Maldon jūros druska
Šviežiai malti pipirai
Balzamiko acto kremas
Ypač tyras mandarinų-alyvuogių aliejus De Carlo

Aliejus kepimui


Buroką nusilupame ir supjaustome 2 mm storio griežinėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame buroko griežinėlius vienu sluoksniu ir apkepame iš abiejų pusių. Sudedame ant lėkštės, užberiame fetos ir pagardiname druska, pipirais, mandarinų aliejumi ir balzamiko acto kremu. Jau galima valgyti :)






Komentarų nėra: