2013 m. rugpjūčio 22 d., ketvirtadienis

David Lebovitz cukinijų pyragas su citrinos natele

Nuo rudens mano gyvenimas ketina apsiversti aukštyn kojomis. Aš vėl mokysiuos... 4 (!) kart (turiu omeny aukštąjį mokslą). Kiba negana?? Prisigyriau, teks kažkaip priprast ir sudorot šitą kartą, kaip ir praėjusius. Laikykite už mane kumščius :) 

O čia keksas - nes derlius cukinijų nemenkas. Vieną dieną visi patiekalai namie pietums buvo iš cukinijų: cukinijų sriuba, įdaryta cukinija ir cukinijų pyragas. Bet buvo labai skanu. Pristatau tų pietų desertą -


David Lebovitz cukinijų pyragas su citrinos natele

(šaltinis David Lebovitz)

  • 135 g graikiškų riešutų (smulkiai susmulkintų kombaine)
  • 280 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2 šaukšteliai malto cinamono
  • 1 šaukštelis malto imbiero
  • 1/2 šaukštelio malto muskato riešuto
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 350 g cukraus
  • 250 ml  tyro alyvuogių aliejaus
  • 300 g smulkiai tarkuotos cukinijos
Citrinų glajus:
60 ml šviežiai išspaustų citrinų sulčių
65 g cukraus
140 g cukraus pudros
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir alyvuogių aliejumi iki purios masės. Tada sudedame visus sausus ingredientus (miltus, druską, kepimo miltelius ir prieskonius). Galiausiai įmaišome cukiniją ir riešutus.
Maždaug 2,5 l talpos kekso formą ištepame sviestu. Sukrečiame tešlą ir išlyginame paviršių. Kepame keksą iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-1 val. (man užtruko netgi ilgiau). Kai keksas, pabandžius pagaliuku, bus sausas, ištraukiame ir paliekam 10 min. pravėsti formoje. Tada keksą išverčiame. 
Glajui sumaišome visus ingredientus ir juo ištepame keksą. 

5 komentarai:

Indrė rašė...

O pas mane seniai cukinijos nebuvo. Iki turgaus pati nenueinu tai ir pati kalta :D
Atrodo labai šventiškai - imu jaust, kad ir man tokia forma patiktų :D

Gretchen rašė...

išties forma l. gera, o man dar smalsu kokie mokslai ketvirti bus kremtami :) ?

bea rašė...

ISM inovacijų vadyba ir technologijų perdavimas, magistro kvalifikacinis laipsnis :)

Jolanta rašė...

Pamiršote paminėti, kad riešutai turėtų būti apskrudinti, formą ištepus sviestu ją dar reikėtų lengvai pabarstyti miltais, ir visi produktai (ypatingai kiaušiniai) turėtų būti kambario temperatūros. Smulkmenose slypi tiesa.

bea rašė...

Nė vieno iš šitų nedariau, todėl ir nerašiau :)