2012 m. liepos 11 d., trečiadienis

Brownie tartas

Ši diena pažymėta 5 litrais miško aviečių per dvi valandas - pamaniau visai neblogas rezultatas, valgydama rukolos (gražgarstės, blin - kas sugalvojo tokį žodį???) salotas su agurkais, pomidorais, parmigiano reggiano,  graikinių riešutų aliejumi ir aviečių actu. Užsigėriau šaltu Chardonnay. Atostogos juk, galima papindėti, ar ne? (pamirškime sukąstą ir ištinusią kairę plaštaką - nebūkime smulkmeniški!). Desertui - brownie tartas. Nuostabiai skanus :).




Brownie tartas


Pagrindas:
150 g sausainių (naudojau pusę šokoladinių, pusę šviesių, Selga)
80 g sviesto, ištirpinti
2 šaukštai rudo cukraus
50 g kapotų graikinių riešutų


Vidurys:
2,5-3 bananai


Viršus:
110 g sviesto
170 g šokolado (pusiau saldaus: aš naudojau pusę juodo kartaus, pusę kažkokio vaikų palikto pieniško)
100 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnis druskos
170 g cukraus
3 kiaušiniai
Sauja riešutų (jei norite)
Keletas lašų vanilės esencijos


Pagrindui sausainius sutrupiname, sumaišome su riešutais ir cukrumi, užpilame ištirpintą sviestą ir išmaišome. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, suberiame sausainius ir su šaukštu gražiai apspaudžiame.


Bananus nusilupame ir susipjaustome griežinėliais. Tada juos sudėliojame šalia vienas kito ant sausainių.


Sviesą su šokoladu ištirpiname ir paliekame pravėsti. Kiaušinius su cukrumi išplakame iki baltumo ir purumo. Sudedame sviestą su šokoladu bei vanilės esenciją, išmaišome. Suberiame miltus, druską, kepimo miltelius ir dar kart permaišome. Supilame tešlą ant bananų, suberiame riešutus, išlyginame paviršių.


Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min. Pyrago viršuje susiformuos kieta plutelė, bet vis tiek reikia pagaliuku tikrinti, ar pyragas jau sausas.





1 komentaras:

Ieva rašė...

nuostabu..dingo nepaprastai greitai:)