Aviečių ir mėlynių flanas
(pagal Mary Berry's Best Desserts)
Tešla
215 g miltų
120 g sviesto
1 kiaušinis
1 šaukštas cukraus
žiupsnis druskos
1-2 šaukštai šalto vandens (jei kiaušinis labai didelis, gali ir neprireikti)
Miltus su sviestu, cukrumi ir druska sutriname iki trupinių (geriausia kombainu), tada įmušame kiaušinį ir suminkome į rutulį. Jei kiaušinio tešlai sulipti per mažai, galima įpilti šaukštą-du vandens. Tešlą padedame atvėsti į šaldytuvą (valandai ar ilgiau).
Įdaras
4 kiaušiniai
100 ml grietinės
200 ml pieno
130 g cukraus
500 ml uogų
keli lašai vanilės esencijos
Kiaušinius plakame su cukrumi apie 3 minutes, kol jie pabals ir bus pūrus. Supilame grietinę ir pieną, vanilės esenciją ir gerai išmaišome. Uogas nuvalome.
Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių. Tešlą iškočiojame. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sudedame tešlą, suformuodami kraštelius. Subadome šakute ir kepame apie 20 min.
Ant iškeptos tešlos beriame uogas, supilame įdarą ir kepame dar apie 35 min. Po 20 min. patikriname ar nereikia pridengti, jei viršus perdaug skrunda.
Iškeptą pyragą atvėsiname, pabarstome cukraus pudra.
4 komentarai:
Nuostabiai atrodo
Prie įdaro trūksta nurodyto cukraus kiekio :)
Ačiū už pastabą, pataisiau jau.
Neišėjo man šitas šedevras :(( O taip būna labai retai... Galvoju kad gal per daug uogų įdėjau, arba kiaušinius per ilgai plakiau, arba tiesiog ne ta diena. Pagrindas gavosi ok, bet viršus buvo skystas, plaukiojantis :( Dar dabar rašydama galvoju kad ne tas uogas dėjau, nes dariau su vyšniomis ir mėlynėmis, gal vyšnių rūgštelė sureagavo su pienu.
Rašyti komentarą