2009 m. gegužės 24 d., sekmadienis

Nuostabieji blue cheese pyragėliai

Prie gero vyno taurės labai gera apturėti mažą gardų pyragėlį. Netgi rekomenduotina. Pasigaminti ilgai neužtruks, o mėgautis dar šiltutėliu labai gerai.
Jiems reikės:
3 lakštų sluoksniuotos bemielės tešlos (na kur būna supakuoti 6 lakštai į vieną pokutį, 500 g, tai mums reikia pusės pokučio)
1 indelio rikotos
2 kiaušinių, trynius atskirti nuo baltymų
4 lakštų vytinto kumpio serano (ar kitokio), padalinti į tris dalis
150 g mėlynojo pelėsio sūrio
krapų, petražolių
12 popierinių keksiukų formelių
druskos, pipirų
Tešlą atšildome, kiekvieną lakštą šiek tiek pakočiojame ir supjaustome į 4 dalis. Jomis išklojame formeles. Į jas įklojame po kumpio gabalėlį, ant jo dedame kupiną šaukštą įdaro. Įdarui trynius sumaišome su rikota ir susmulkintu pelėsiniu sūriu bei žolelėmis, į masę imaišome išplaktus iki standumo baltymus. Dar šiek tiek druskos ir pipirų irkišame į orkaitę. 180 laipsnių, laiko nežiūrėjau, tiesiog matosi, kai tešlos krašteliai parudę - jau ir iškepę!

2 komentarai:

Milda rašė...

Mmmm.. turetu buti skanu. Su pelesiniu suriu negali buti neskanu!
As panasu recepta nusiziurejus esu.. tik pagrindas ne sluoksniuota tesla, o shortbread (nzn kaip lietuviskai). Laukia laukia savo eiles.

bea rašė...

shortbread tai tas pats kas shortcrust, ar ne?? jei taip, tai preliminariai ir ketinau taip daryti, bet kadangi jie turėjo būti pusryčiams, tai pagalvojau, kad neužteks laiko terliotis su tešla ir jos kočiojimu. Todėl pasirinkau sluoksniuotą tešlytę :).