Vakarienei vaikams pažadėjau picą, o neseniai įsigijau Oliverio "Mano Italija", tad ir tešlą dariau pagal ją. Tik perpus mažesniu kiekiu, štai mano kiekio receptas (2-3 didelėms picoms):
400 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
100 g ekstra miltų (pas Oliverį buvo parašyta smulkių manų kruopų, a la neturėjau)
325 ml šilto vandens
11 g sausų mielių
pusė arbatinio šaukštelio druskos
1 šaukštelis cukraus
Miltus persijojame, į vandenį (tik ne karštą, šiltą) sumetame mieles su cukrumi ir palaikome kelias minutėles. Tada į miltus pilame ir maišome šakute, kai jau nebesimaišys, tada minkome rankomis apie 10 min., kol tešla taps elastinga ir vientisa. Paliekame ja šiltai (aš statau virš indo su šiltu vandeniu (60 laipsnių ) ir uždengiu. Po kokiu 15-30 min. jau galime naudoti. Iškočiojame pusės centimetro storio lakštą ir dedame į skardą ant kepimo popieriaus.
Tešlą patepiau pomidorų padažu, užbarsčiau svogūno skrituliukais, tada sūriu. Svogūną slepiu po sūriu, kad vaikai nerastų. Ant sūrio dėjau vieną šaldytuve užsigulėjusią dešrelę, šiek tiek rūkytos dešros, pabarsčiau džiovintais bazilikais, pipirais, užlašinau riešutų aliejaus. Kepiau 220 laipsnių orkaitėje (Oliveris rašė, kad reikia 250, nesulaukiau tiek...) apie 15 min. Labai skanu. Pati apačia traški, vidus minkštas.
3 komentarai:
Liudininke ir dalyvautoja :): tikrai labai labai skanu, dingo per 2 minutes. Padas traskus ir gerai nuteikiantis gomuri :).
Teks isbandyt siandien!!! Nes prisiziurejau visur geru ideju idarams.
Visada pica kepu pagal Oliverio recepta, tikrai vykes ir paprastas:)
Rašyti komentarą