Sriuba, kuri man labai labai patinka, tai trinta daržovių sriuba. Iš bet ko, svarbu kad nors kas nors būtų spintutėje. Turėjau vieną didesnį, kitą mažutį salierą, bet iš esmės nedaug, dar 3 morkas, 2 svogūnus. Svogūnus susmulkinau ir pakepinau aliejuje su sviesteliu, vieną morką smulkiai sutarkavau ir nusiunčiau svogūnams į kompaniją. Kitas dvi negailestingai supjausčiau ir įmečiau į puodą su vandeniu, užkaičiau. Ten pat nukeliavo salierai bei ryšulėlis šviežių žolelių: krapai, petražolės, gelsvė. Kai apkepė svogūnas su morka, sumečiau juos į puodą. Visi linksmai virė ir minkštėjo. Subėriau Sabji masalos pusę arbatinio šauktelio bei įtarkavau muškato riešuto. Kai daržovės suminkštėjo, visą sriubytę pertryniau. Užkaičiau, kliustelėjau dar vandens, įbėriau porą arbatinių šaukštelių šviežių krapų, pilną šaukštą lydyto sūrelio, truputį tarkuoto parmezano, ketvirtį stiklinės grietinėlės. Dar druska ir pipirai. Skanu ir tokia miela spalva... Lyg būtų moliūginė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą