2009 m. kovo 16 d., pirmadienis
Lengvas karštas užkandis arba Baklažanų suktinukai
Turėjau užsilikusi baklažaną vieną vienutėlį ir nelabai daugiau kokių daržovių panosėje, kad pasigaminti mano mėgstamas troškintas daržovių salotas, tad teko gelbėti jį nuo mirties fantazijos būdu. Iš tiesų jokio tikslaus recepto čia nėra ir nebus, kadangi viską dariau iš akies, be to produktų variacijos gali būti labai įvairios.
Tą vieną vienutėlį baklažaną susipjausčiau išilgai plonom riekelėm, kurių gavosi apie 10-12. Kiekvieną riekelę apkepiau iš abiejų pusių aliejuje. Tada pasidariau įdarą: 5-6 šaukštai virtų ryžių, 1 tepamas varškės sūrelis, gabalėlis tarkuoto fermentinio sūrio, porą šaukštų kepintų svogūnų (specialiai kaži ar būčiau juos kepinusi, tiesiog jų buvo paruošta kitam patiekalui, užtat panaudojau), trys plėšomos sūrio lazdelės (kurios irgi vargo vargelį šaldytuvę niekieno nevalgomos...), džiovinti bazilikai, gelsvė, oregano. Sūrį sutarkavau, sūrio lazdeles susmulkinau, viską išmaišiau ir dėjau šaukštu ant baklažano riekelių ir vyniojau. Suvyniotus suktinukus dėjau į kepimo formą vieną šalia kito, dar pabarsčiau juos tarkuotu parmiggiano reggiano sūriu ir užkepiau orkaitėje (iš akies, gal pusvalandį maximum, būtų užtekę ir mažiau). Labai skanu.
valgiau juos šiltus, bet liko keli atvėsimui, tai tokių pakramsnojau - irgi labai neblogai ;)
Pranešimą parašė
bea
ties
15:56
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
užkandžiai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai:
oregano=raudonelio?
taip taip :)
Rašyti komentarą