Burokėliai yra
gėris, jie gali virsti viskuo, kuo norite. Kartais gardžiomis salotomis,
kartais sriuba, o retkarčiais netgi šokoladiniu pyragu. Aš pamilau burokėlius
tik būdama pilnametė, matyt tik tokio proto suvokiau visą jų gerumą ir
potencialą. Šiandien mano virtuvėje burokėlių galetė su karamelizuotais
svogūnais ir čiobreliais.
Burokėlių galetė su karamelizuotais svogūnais ir čiobreliais
Tešla
200 g miltų
100 g sviesto
2/3 paplakto
kiaušinio (1/3 paliekame aptepimui)
1 arbatinis
šaukštelis druskos ir žiupsnis cukraus
30 ml šalto
vandens
Įdaras
4 vidutinio
dydžio orkaitėje kepti ar virti burokėliai
3 dideli raudoni
svogūnai
3 šaukštai
sviesto
šlakelis
alyvuogių aliejaus
100 ml raudono
vyno
5 šakelės šviežių
čiobrelių (2 šaukšteliai)
2 šaukštai rudojo
cukraus
75 g feta sūrio
1 rutuliukas
mocarelos sūrio
Druska, pipirai
Tešlai miltus su
sviestu, druska ir cukrumi suberiame į kombainą ir išsukame iki trupinių. Tada
supilame kiaušinį ir vandenį, išsukame kol trupiniai sulips ir taps vientisa
tešla. Tešlą šaldome pusvalandį šaldytuve.
Kol tešla šąla,
metas pasidaryti įdarą. Svogūnus smulkiai sukapojame. Keptuvėje įkaitiname
alyvuogių aliejų ir sviestą, suberiame svogūnus. Kepiname juos ant nedidelės
ugnies apie 15 min. Įberiame cukrų, susmulkintus čiobrelius ir karamelizuojame
svogūnus kelias minutes. Supilame vyną, išmaišome ir kepiname, kol vynas
nugaruos (redukuojame). Pagardiname druska ir pipirais.
Susipjaustome
burokėlius griežinėliais, mocarelą kubeliais, sutrupiname fetą.
Iškočiojame tešlą
iki maždaug 35 cm skersmens skritulio. Maždaug 5 cm nuo krašto dėliojame įdarą.
Pradžioje dedame mocarelą, tada svogūnus, ant jų gražiai išdėliojame
burokėlius, viršų pabarstome feta.
Tešlos kraštus
užlenkiame ant įdaro ir patepame kiaušiniu. Kepame galetę iki 180 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje apie 40 min arba kol krašteliai paruduos.
3 komentarai:
Labai skanu, ačiū už receptą. Jau du kartus gaminau :)
Labai džiaugiuosi :) Burokėliai yra jėga, ar ne? :)
Tikrai taip, o dar, jei burokėlių-fetos derinys ...:)
Rašyti komentarą