(sufleruoju, galima:
1. įmaišyti tarkuotos apelsinų žievelės,
2. pabarstyti kapotais riešutais,
3. uždėti šviežių braškių,
4. papuošti plakta grietinėle,
5. pabarstyti šokolado drožlėmis
6. ...)
Šokoladinis musas
5-6 porcijoms120 g juodo šokolado, ne mažiau nei 65 proc. kakavos
2 šaukštai pieno
200 ml plakamos grietinėlės
2 kiaušinio baltymai
4-5 šaukštai cukraus (cukraus kiekis priklauso nuo to, kokio kartumo šokoladas)
Šokoladą su pienu tirpiname inde, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu. Kai šokoladas ištirps ir bus vienalytis, nuimame indą ir atidedame pravėsti. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standžių putų, atskirai išplakame iki standumo baltymus. Pravėsusį šokoladą supilame į grietinėlę ir atsargiai išmaišome. Tada sudedame baltymus ir labai atsargiai išmaišome. Visas mišinys šiek tiek suskystės, tačiau nepergyvenkite. Sudedame musą į formeles, jas statome į šaldytuvą ir paliekame kelioms valandoms ar pernakt atšalti ir sustingti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą