Pas mus namuose vis dar moliūgų sezonas. Du moliūgai nuo rudens virtuvėje po stalu ilsisi ir laukia savo valandos. Šiandien sulaukė. Reikia pasiruošt naujam daržovių sezonui ir sunaudot likučius. Moliūgas vis dar puikus, kvapnus ir tvirtas. Šios dienos pasirinkimas - saldus moliūgo pyragas su oriniu paviršėliu. Puiki atgaiva po sunkios darbo dienos. Neištvėrusi valgiau dar karštoką, kuris pjaustėsi neypatingai gražiai, bet tai nebuvo svarbu - jis toooks skanus!
Trapi tešla:
120 g sviesto
180 g miltų
žiupsnis druskos
2 šaukštai cukraus pudros
1 trynys
1-2 šaukštai šalto vandens
Sviestą su miltais, druska ir cukraus pudra trupiname kombainu iki smulkių trupinių. Įdedame trynį ir šaltą vandenį, įjungiame kombainą, ir laukiame, kol susiformuos vientisa tešlą. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui-valandai į šaldytuvą.
Įdaras:
800-900 g šviežio moliūgo, smulkiai sutarkuoti
1 citrinos ir 1 apelsino sultys
3/4 stiklinės cukraus
sauja razinų
sauja džiovintų abrikosų, supjaustytų kubeliais
žiupsnis cinamono
1 šaukštas krakmolo
Visus įdaro ingredientus sudedame į puodą ir užverdame bei maišydami paverdame kelias minutes.
Atšalusią tešlą išimame ir iškočiojame pagal savo kepimo formos dydį. Išklojame kepimo formą, suformuodami kraštelį, subadome dugną šakute. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Kol tešla kepa, pasiruošiame orinį paviršėlį:
2 baltymai
4-5 šaukštai cukraus
Baltymus išplakame iki standžių putų, tada beriame po truputį cukrų ir plakame, kol jis ištirps.
Į iškeptą pyrago pagrindą sudedame moliūgo įdarą, ant viršaus gražiai paskirstome baltymus, kepame dar 30 min.
6 komentarai:
fantastika, kad moliūgas vis dar išsilaikęs
Pasirodo ne aš viena dar valgau šviežius moliūgus :)
Taip, labai daug priauginom ir išsilaikė. O šįmet pasėjome dar daugiau ir įvairių rūšių.
Kokia tarka tarkavote moliūgą? Burokine ar smulkesne burokine? Ir kokio skersmens Jūsų kepimo forma? Iš anksto ačiū! :)
Kokia tarka tarkavote moliūgą? Burokine ar smulkesne burokine? Ir kokio skersmens Jūsų kepimo forma? Iš anksto ačiū! :)
Smulkesne nei burokine :). Mano kepimo forma ~27 cm :).
Sėkmės!
Rašyti komentarą