Tiesa, atkreipkite dėmesį, kad cukrus ir miltai šiame recepte nurodyti mililitrais - mat aš iš pradžių nepastebėjau ir susvėriau gramais, tad teko graibyti cukrų iš kiaušinių. Buvo juokinga :).
Šokoladinis pyragas
360 ml cukraus
4 nubrauktų šaukštelių vanilinio cukraus
240 g sviesto
240 g juodojo šokolado (ne mažiau 52% kakavos)
4 šaukštų karčios kakavos
4 didelių kiaušinių
360 ml miltų
2 nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Aptepimui
60 g sviesto
90 g šokolado (iki 52% kakavos)
240 ml cukraus pudros
1 šaukšto karčios kakavos
2-3 šaukštų pieno
Papuošimui: riešutų, džiovintų vyšnių
Ištirpinkite sviestą, šokoladą ir kakavą. Ataušinkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki kol pabals, o masė padvigubės. Sumaišykite kiaušinių plakinį su tirpintu šokoladu ir sviestu. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, įsijokite į šokolado mišinį.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą ir išlyginkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 40-45 minutes. Viršus turi būti suskeldėjęs, o įkišus medinį pagaliuką jis turi išlįsti sausas.
Aptepui ištirpinkite sviestą su šokoladu, įmaišykite kakavą, cukraus pudrą ir pieną. Jei masė gavosi per tiršta, įdėkite dar šaukštą pieno.
Iškepus pyragui jį aptepkite šokolado mase, papuoškite riešutais ar džiovintomis vyšniomis, kaip padariau aš.
2 komentarai:
Labai gražiai pavyko - niam.
Reiks šį pyragiuką žmonai iškept, turėtų būti laiminga :) Jai viskas, kas su šokoladu yra niam.. :D
Rašyti komentarą