2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Avižiniai sausainiai

Nors jėgų nefontanas pas mane, nes sveikata vis dar ne ta, bet valgyt reikia ar ne? O dar norisi, kad būtų ne bile kas ir ne bile kaip... Tai šiandien sąlyginai apysveikis gaminys - avižiniai sausainiai :) Juos pradėjo kepti draugė-kaimynė, kuri dažnokai parašo skanius atsiliepimus apie mano gaminius komentaruose bei naudojasi mano receptais, o šįkart aš iš jos nužiūrėjus iškepiau.
Receptas:
200 g margarino kepiniams
300 g cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 kiaušiniai
200 g miltų
250 g avižinių dribsnių (naudojau vokiškus)
truputis druskos
200 g šokolado (dėjau tik 100 g, nes daugiau neturėjau)
100 g priedų (nebūtina, bet skaniau su), kaip pvz. riešutų, saulėgrąžų ir pan.
Margariną išsukam su cukrumi, tada sudedam kiaušinius, išmaišom. Į masę beriame miltus, avižinius dribsnius, druską, kepimo miltelius, sukapotą šokoladą ir kitus priedus. Gerai išmaišome (patogiausia mediniu šaukštu, nes tešla tiršta, koncentruota, tikrai reikia padirbėti maišant). Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, dedame po šaukštą tešlos bei išlaikome atstumą, nes sausainiai kepdami išplatėja. Iš šito kiekio tešlos gaunasi maždaug 4 skardos sausainių po 16 vnt. į skardą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol apskrus. Šilti jie būna minkšti, o vėsdami sukietėja. Labai skanu ir tikrai gali būti valgomi kelias dienas ar net ilgiau.

1 komentaras:

bea rašė...

P.S. kepti apie 10-15 min. Ilgiau kepant gali perkepti.