2011 m. gegužės 16 d., pirmadienis

Stumbro moteriškas vakarėlis

Kartais ateina nušvitimas ir supranti, kad blogą ėmei rašyti dėl tokių dalykų... Juokauju, nieko aš apie tai nežinojau :), bet ta pridėtinė vertė tokia smagi... Ech. Jūs tik kvieskite mane, aš būtinai parašysiu :) Va kitos merginos jau spėjo sudėt, aš dar virškinau visus tris desertus ir kokteilį. Ir džiaugiuosi prijuoste, kuri bus mano vasarinė prijuostė, o ta, kurią gavau dovanų iš Švyturio, bus žieminė. Mat pastaroji tiesiog storesnė. Nepamenu, kad per vieną vakarą būčiau tiek saldumynų valgius ir taip svajojus apie pipirinį steiką... Tik dėl balanso, tik dėl jo, nes desertai tikrai buvo mmmm dieviški! Štai čia kiti reportažai ir su receptais: Skruzdėliukai skveruose Savaitgalio rendezvous Gamyklėlė Geros nuotaikos užrašai Kokie gi mano įspūdžiai... Saldu, jei bogu kaip buvo saldu, nepamenu tokio saldaus vakaro, ir dar vienos moterys.. Aj nors virtuvės šefas buvo vyras, sorry. Protingas ir sumanus virtuvėje vyras. Ir šiaip nešpetnas, o ko daugiau vyrui reikia??? Toks nukariautų pasaulį savo desertais ir išmone. Taigi minėtas virtuvės šefas Darius Dabrovolskas sukūrė mums tris desertus su likeriu "Poema". Mane pavadinti liekrių mėgėja, tai tas pats, kas asilą pavadinti gimnastu, tačiau surijau viską nemirksėdama. Ir jei pati neketinu pirkti šio likerio sau, tai dovanai žmonėms, mėgstantiems tokius gėrimus - būtinai. Iš tiesų jis kažkiek panašus į populiarųjį Baileys, bet kas norėtų būti lyginamas, m? Taigi kalbėsiu tik apie "Poemą". Ji, rodos, 15 procentų alkoholio, lengvo kavos skonio ir aromato, tinka naudoti į desertus, kaip ledų užpilas, kavos kokteiliams, kokteiliams su ledukais ir t.t. Labai kvapni ir kreminė toji Poema. Stumbras tą vakarą vaišino mus kavos kokteiliu (likeris Poema+kava+plakta grietinėlė) bei desertais pagal Darių Dabrovolską: žagarėliai su Poemos padažu, plakta grietinėlė ir džviovintais vaisiais+skrudintais riešutais; keptu obuoliu su kremu; pana cota su džiovintom slyvom ir poemos padažu. Receptai žemiau :)

Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su likeriu „Poema“ ir mascarpone sūrio kremu (pagal Darių Dabrovolską), 10 porcijų

Tešla:

4 kiaušiniai

250 g grietinės 30% riebumo

Žiupsnelis druskos

Miltai pagal poreikį

Aliejus virimui

Likeris Poema“ padažui

Kremui:

0,5 kg mascarpone sūrio

250 ml. grietinėlės

100 g cukraus

1 vanilės lazdelė

Tešla: suplakame kiaušinius su grietine ir druska, dedame miltus ir minkome tešlą kol galime kočioti. Plonai iškočiojame, supjaustome norima forma ir subadome šakute. Gerai įkaitiname aliejų ir verdame tešlainius, kol gražiai pagelsta. Tuomet nusausiname riebalų perteklių.

Kremas: plakame grietinėlę su cukrumi, vėliau įdedame vanilės lazdelės sėklas, išplakę sumaišome su mascarpone sūriu.

Padažui kaitiname likerį „Poema“ kol sutirštėja.

Grietinėlės ir likerio „Poema“ Panna cotta (pagal Darių Dabrovolską), 10 porcijų

Ingredientai

30g želatinos

0.5 I pieno

0.5 I grietinėlės (30%)

300 ml likerio "Poema"

100 g džiovintų slyvų

Padažas:

300 ml. kavos

100 ml. grietinėlės

50 g cukraus

6 kiaušinio tryniai

Užverdame pieną su grietinėle, supilame likerį, atvėsiname ir sumaišome su ištirpinta želatina. Slyvas supjaustome šiaudeliais, sudedame į indelius ir užpilame atvėsintu mišiniu. Indelius dedame į šaldytuvą ir šaldome 12 val.

Padažas: sumaišome kavą su grietinėle. Trynius maišome su cukrumi iki baltumo. Kavos ir grietinėlės mišinį pakaitiname, pilame į išplaktus trynius, permaišome ir kaitiname ant garų maišant, kol padažas sutirštėja.

Keptas obuolys su likeriu Poema" (pagal Darių Dabrovolską), 10 porcijų

Ingredientai

10 obuolių

120 g sviesto

300 ml Poemos" likerio

0,5 kg mascarpone sūrio

250 ml grietinėlės

100 g cukraus

Žiupsnelis cinamono

Obuolius nuplauname ir nulupame. Išvalome sėklalizdžius. Į kepimo indelį pilame likerį, dedame sviestą, ant viršaus uždedame obuolį ir viską suvyniojame į foliją. Paruoštus indelius dedame į orkaitę ir kepame 160 laipsnių temperatūroje 40 min. Obuoliai turi suminkštėti.

Kremas: plakame grietinėlę su cukrumi, vėliau įdedame cinamono, išplakę sumaišome su mascarpone sūriu.

Komentarų nėra: