2011 m. gegužės 10 d., antradienis

Morkų keksiukai

Ir vėl namie nieko nėra prie kavos ar arbatos. Tiesiog katastrofa! O kadangi orkaitė jau buvo įjungta duonai kepti (ji baigiasi labai greit, per skani...), tai sugalvojau, kad greitutėliai iškepsiu keksiukų, kuriuos radau Tasty Art blog'e. Nežinau kodėl, bet mano vaikams jie nepatiko. O man netgi labai - švelnūs ir lengvučiai...
Taigi receptas:

Reikia: 200 g tarkuotų morkų 100 g kepinių margarino 1 stiklinės cukraus 2 vid. kiaušinių 1/2 stiklinės riebios grietinėlės 1 stiklinės vid. riebumo arba lieso pieno apie 3 stiklinių a.r. kvietinių miltų 1 šaukštelio kepimo miltelių žiupsnelio druskos žiupsnelio cinamono

1. Margariną ištirpinkite prikaistuvyje, ant silpnos ugnies, tuomet išmaišykite su cukrumi. Po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius. Įmaišykite pieną ir grietinėlę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį įmaišykite į tešlą. Tešla turi gautis grietinės tirštumo. Įberkite žiupsnelį druskos ir cinamono, sudėkite morkas ir paskutinį kartą išmaišykite.

2. Tešlą supilkite į paruoštus popierinius krepšelius, įdėtus į kepimo skardą. Keksiukus įdėkite į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite, kol viršus dailiai apskrus, o įsmeigtas pagaliukas neaplips tešla.

Tiesa, kai kuriuos keksiukus prieš kepant pabarsčiau kapotais migdolais.O iškepusių keksiukų viršų patepiau cukraus pudra sumaišyta su citrinos sultimis (proporcijos iš akies, bet turi būti tirštas glajus).

Komentarų nėra: