Reikia:
200 g tarkuotų morkų
100 g kepinių margarino
1 stiklinės cukraus
2 vid. kiaušinių
1/2 stiklinės riebios grietinėlės
1 stiklinės vid. riebumo arba lieso pieno
apie 3 stiklinių a.r. kvietinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cinamono
1. Margariną ištirpinkite prikaistuvyje, ant silpnos ugnies, tuomet išmaišykite su cukrumi. Po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius. Įmaišykite pieną ir grietinėlę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį įmaišykite į tešlą. Tešla turi gautis grietinės tirštumo. Įberkite žiupsnelį druskos ir cinamono, sudėkite morkas ir paskutinį kartą išmaišykite.
2. Tešlą supilkite į paruoštus popierinius krepšelius, įdėtus į kepimo skardą. Keksiukus įdėkite į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite, kol viršus dailiai apskrus, o įsmeigtas pagaliukas neaplips tešla.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą