Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti granolą. Ketinau ir ketinau ir vis atidėliojau. Mat prisipirkt tų sėklų-riešutų ir pan. reikalų vis pamiršdavau ir išvis, juos pirkti reikia eiti su spisku. Taigi, kai bendradarbis paklausė, ar man nereikia į bazę ir ar negalėčiau jo nuvežti, tai pasidariau tą spiską ir nudūmiau. Vat prašom ir granola padaryta. Valgysiu... uj. Receptas iš Beatos Nicholson blogo, dariau iš pusės normos, dar padovanojau po induką dviems draugėms ir tam bendradarbiui ryt nunešiu.
Čia nurodyta visa norma (tai būtų dviems skardoms):
500 g stambių nesmulkintų avižų dribsnių (naudojau vidutinio dydžio)
50 g kvietinių sėlenų
100 g kokoso drožlių
100 g saulėgrąžų
150 g sėklų mišinio: sezamai, linų sėmenys, moliūgų sėklos (linų sėmenų nedėjau, turiu, bet nenorėjau)
50 g pjaustytų skiedrelėm migdolų
50 g graikiškų riešutų (dėjau perpus su lazdyno riešutais)
200 ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų)
300 g medaus
Avižų dribsnius sumaišom su sėklom ir riešutais (riešutus smulkinau). Aliejų su medum pakaitinam, kol ištirps medus. Dar kliustelėjau šaukštelį cinamono į tą reikalą ir užpyliau ant avižų. Gerai išmaišius visą masę paskleidžiam ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi ir kepam 180 laipsnių orkaitėje 35 min. Pas Nicholson parašytą 45, bet po 35 man jau buvo ciut perkepę... Nors maišiau sąžiningai net ne kas 15, o kas kokias 8 minutes. Taigi reikia labai žiūrėti į patį kepamą reikalą, o ne laiką. Kai iškepė, dar įmaišiau saują džiovintų spanguolių (susmulkinau šiek tiek). Sudėjau į sandarų stiklinį indą ir padėjau spintutėn. Mažoji kramtė be nieko, kramtė su jogurtu avietiniu ir buvo patenkinta. Kiti namiškiai, kaip ir draugės abi, irgi! Išvada - darysiu dar.
3 komentarai:
vau, įdomu, neabejotinai skanu ir gal net sveika.Šaunuolė ir ačiū:)
aišku sveika. nėra cukraus, tik avižniai dribsniai ir sėklos beigi riešutai. Labai geras pakramtukas
Nerealiai skanus reikalas, ačiū:)
Rašyti komentarą