2010 m. spalio 14 d., ketvirtadienis
Sviestiniai sausainėliai, kai lyja lietus
Už lango šniokščia lietus. Bet man gera, nes tokiu metu žiauriai jauku kepti sausainėlius. Kai tie meilūs padarėliai nusėdo ant lėkštės, namuose gardžiai pakvipo. Po pusvalandžio jų sumažėjo perpus...
Sviestiniai sausainiai (iš Inetos gamyklėlės)
100 g. cukraus
150 g sviesto
2 šaukštai medaus
1 kiaušinis
truputis druskos
2 stiklinės miltų
šaukštelis kepimo miltelių (recepte nebuvo, bet aš dėjau)
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrum, sudėti medų ir kiaušinį, dar išsukti. Tada berti miltus su druska ir kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti ir dėti šaltai, pusvalandžiui ar ilgiau. Atšalusią tešlą iškočioti pusės centimetro storio lakštu, išpjaustyti sausainiukus ir kepti 10-15 min. 180 laipsnių orkaitėje, kol paruduos kraščiukai :). Arba mažiau, jei mėgstate netokius paskrudėlius.
Į kai kuriuos sausainėlius įspaudžiau graikinių riešutų puseles, o kai kuriuos pabarsčiau cukrumi prieš kepant - mėgstu įvairovę :). Ir - tegyvuoja lietus!
Beje, ryt boso diena, gal jam patiktų sausainiukai??
Pranešimą parašė
bea
ties
20:50
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
saldumynai,
sausainiai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą