Tešla:
180 g margarino ar sviesto 3/4 stiklinės perpus muscovado cukraus + baltojo cukraus 3 kiaušiniai 200 g miltų 1/2 šaukštelio cinamono 1 šaukštelis kepimo miltelių 125 ml pieno
Margariną išsukam su cukrumi iki purios masės, tada po vieną mušame kiaušinius ir po kiekvieno kiaušinio gerai išmaišome.
Po truputį pakaitomis dedame miltus sumaišytus su cinamonu ir kepimo milteliais bei pieną. Kai visi komponentai susijungs, nebemaišome.
Paruošiame obuolių įdarą:
~10 obuolių 100 g sviesto 6 šaukštai cukraus (ar daugiau jei obuoliai rūgštūs) šiek tiek cinamono
Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek sviesto ir sudedam tiek obuolių, kiek telpa vienas šalia kito vienu sluoksniu. Kai viena pusė apkeps, apverčiam ir tada pabarstom vienu-dviem šaukštais cukraus. Kai obuoliai suminkštėja, išimame ir kepame kitą partiją. Man gavosi maždaug trys kepimai.
Kai pasiruošiame obuolius, tada pusę tešlos sukrečiame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą. Ant jos sudedame obuolius, pabarstome cinamonu ir sudedame likusią tešlą. Išlyginame paviršių ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kadangi mano forma buvo gana plati, tai mano pyragui užteko 40 min (jis gavosi neypatingai storas), originaliame recepte rašo 1 val. Bet kuriuo atveju būtina patikrinti pagalėliu ar tešla sausa. Iškepus pabarstome cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą