2010 m. liepos 9 d., penktadienis
Krepšeliai su aviečių ir varškės įdaru
Grįžau iš pajūrio ir pagaliau apsilankiau savo virtuvėje. Kaip tik užderėjo avietės, tad labai norėjau su jomis ką nors padaryti. Gavosi tokia improvizacija.
Tešla:
200 g miltų
120 g margarino kepiniams
3-4 šaukštai šalto vandens
Miltus su margarinu sutrinam į trupinius (tą darau kombainu su peiliu), tada pilam vandenį ir suformuojam tešlą. Kol pasidarysim įdarą, galim ją padėti šaltai.
Įdaras: viskas kaip mano varškės apkepui su kefyru, tik proporcijas reikia mažinti iki dviejų pokelių varškės (iš akies, maždaug taip: 2 pokeliai varškės, 2 kiaušiniai, 0,5 stiklinės kefyro, 2 šaukštai miltų, 2 šaukštai krakmolo, pusė stiklinės cukraus, 1 a.š. kepimo miltelių, vanilės esencija).
Avietės sumaišytos su cukrumi.
Metalines formeles ištepam riebalais, iškočiojam tešlą, išpjaustom iš jos skritulius su puodeliu, dedam į formeles. Su šaukštu dedame šiek tiek aviečių, jas užpilame varškės mase.
Labai skanu ir šilti ir atvėsę :).
Pranešimą parašė
bea
ties
13:46
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
saldumynai,
uogos,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą