Tešla:
750 ml miltų (recepte nurodyta 650D, tačiau tokių aš negavau... naudojau 550D)
1 šaukštas bulvių krakmolo
1 šaukštas cukraus (man norėtųsi daugiau... truko to ciut salstelėjimo, rekomenduočiau dėti 3)
40 g šviežių mielių
1/2 stiklinės vandens
1/2 stiklinės pieno
1 šaukštelis druskos
1/3 stiklinės aliejaus (naudojau alyvuogių)
Aptepimui ir pabarstymui: 1 kiaušinis išplaktas su trupučiu pieno sezamas, linų sėmenys, aguonos, druska ir pan...
Vakare: Miltus ir krakmolą persijojam. Mieles sumaišom su cukrumi, paliekam išsileisti. Į miltus dedam druską, vandenį, pieną, aliejų ir mieles. Maišome šaukštu, kol viskas gražiai persimaišo, tada minkom rankomis 5 minutes, paliekam tešlą pailsėti 5 minutes ir dar minkom 3 minutes. Tada dedam į aliejumi pateptą indą, uždengiam maistine plėvele ir statom į šaldytuvą visai nakčiai. Pernakt tešla turi nemažai pakilti.
Ryte: Tešlą padalinam į 12 dalių. Iš kiekvienos padarom bandelę ar štai tokę roželę kaip kad aš padariau. Kaip tokią išlankstyti, galite pažiūrėti čia. Tada paliekam 20-30 min. uždengtas pakilti. Aš kildinau iškart ant kepimo skardos, taip ir turėtų būti, nes bet koks transportavimas gali sugadinti jų formą. Po to aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu ir pabarstyti kuo norite. Kepti 220 laipsnių orkaitėje 15-20 min. Jei tiksliai, man užteko 16 min., orkaitė buvo iš anksto įkaitinta.

3 komentarai:
atrodo super! gal gali nuoroda ideti originalo?
tai nuoroda yra ten, kur apie lankstymą :)
Aciu Bea!!! Super skanios bandeles! Oi kaip seimyna dziauges!
Rašyti komentarą