2010 m. liepos 20 d., antradienis
Juodųjų serbentų putėsiai
Kreizėju dėl tokio spalvų derinio: turkio žydra ir tamsi rožinė. Kažkas toookio. Labai dažnai užsuku paspoksoti čia, kur randu panašių derinių, ir šiaip daug daug turkio. Matyt toks periodas man, nors jis prasidėjo ko gero prieš metus ir niekaip nesibaigia.
Och, o desertas.. Štai:
Reikės:
1 didelio arba 2 mažų kiaušinių baltymų
1/2 litro juodųjų serbentų
cukraus pagal skonį
Juoduosius serbentus sumaišom su baltymais ir plakam rankiniu mikseriu po truputį beriant cukrų. Plakti reikia tol, kol padvigubės visas kiekis bei kol putėsiai ims "stovėti". T.y. šaukštu padėjus šiek tiek putėsių, jie išlaiko savo formą (kaip matote nuotraukose). Tada patiekiame, galima vienus, galima su ledais, taip pat, būna, kad namuose dedam ant naminio torto viršaus (bet tik prieš pat patiekiant). Šis patiekalas turi būti paruoštas tik prieš pat valgant, ir iškart visas suvalgytas.
p.s. nepamirškite nuplauti kiaušinių su soda. Ir išvis gerai būtų naudoti kaimiškus ar pan... Kadangi mes tokių gaunam, tai nebijom salmoneliozės ar kitų besmegenių kirmėlių :)
Pranešimą parašė
bea
ties
22:01
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
1 komentaras:
Pabandysiu butinai ,nes kazkaip juodieji serbentai pas mus nesivalgo .Aciu uz recepteli :)
Rašyti komentarą