2009 m. spalio 24 d., šeštadienis

Auskarai - dovana draugei

Padariau dovaną draugei gimtadienio proga - mano rankų darbo ilgi auskarai su pridedamu minkštu įdėklu tinkančiomis spalvomis. Panašu, kad jai patiko. Tikiuosi sulaukti jos komentarų čia.
Posted by Picasa

2009 m. spalio 22 d., ketvirtadienis

Kruvinieji piršteliai Helovynui

Artėja helovynas! Puiki proga parodyti išmonę ir pasilinksminti su vaikais tiek ruošiantis šventei, tiek per ją. Mes šįmet nutarėme išbandyti labai pavykusį receptą, kurį radau interneto platybėse. Galiu garantuoti, kad įspūdį svečiams paliks ir išvaizda, ir skonis.

Kruvinieji piršteliai Helovynui 

275 ml sviesto (1 ir 1/8 puodelio) 
375 ml cukraus (1 i ½ puodelio) 
¾ šaukštelio druskos (4 ml) 
1 didelis kiaušinis 
¼ puodelio pieno (50 ml) 
Vanilės esencijos 
1 citrinos nutarkuota žievelė 
4 ir ¼ puodelio miltų (1050 ml)
1 ir ¼ šaukšto kepimo miltelių 
Anakardžiai 
Spanguolių uogienė (gali būti ir aviečių, ar kita kokia, kad tik būtų raudonos spalvos) 

 Sviestą išsukame su cukrumi ir druska (sukau kombainu apie 5 min.).Į jį įmušame ir įmaišome kiaušinį. Po to sudedame pieną, vanilę ir citrinos žievelę, išmaišome. Supilame persijotus miltus ir kepimo miltelius, užminkome tešlą. Ją dedame atšalti. Mes darėme tešlą iš vakaro ir tik kitą dieną formavome pirštelius. Kai tešla atvės ir sustings, išimkime ją ir, imdami po gabalėlį, formuokime pirštus taip: iškočiojame gabalėlį tešlos į volelį, su šakute padarome įspaudus raukšlytėms, tada su kitu šakutės galu padarome įspaudą nagui, į jį dedame šiek tiek uogienes ir įspaudžiame riešutą. Visus pirštelius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 200 laipsnių orkaitėje, kol iškeps. Vaizdas tikrai įspūdingas!

P.S. Antrą kart kepant matyt reikės juos plonesnius daryti, kad būtų dar tikroviškiau. Šaltinis: Bleeding finger lemon cookies

Posted by Picasa

2009 m. spalio 20 d., antradienis

Moliūgų pyragas su riešutais

Juk moliūgų sezonas, ar ne? Nuostabus dalykas tas moliūgas, anksčiau jo nevertinau, o dabar dievinu. Ir gavosi iš draugės puikią veislę įvaldyt, tą tikrąjį riešutinį moliūgą, kurio vidus ryškiai oranžinis ir kvepia riešutais. Šįkart aš iš jo kepiau pyragą. Receptą radau supermamoje, kas autorius, nepamenu. Geras pyragas tiems, kas su manim,t.y. su moliūgu!

400 g smulkiai tarkuoto moliūgo

100 g riešutų (dėjau lazdyno, perpjoviau juos pusiau ir šiek tiek pinijų)

250 g miltų

3 kiaušiniai

1 šaukštelis kepimo miltelių

250 g cukraus

120 g sviesto ar margarino

Maltų cinamono, kardamono, gvazdikėlių - apie šaukštelį bendrai

Baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame juos su puse kiekio cukraus, kurį dedame palaipsniui visą laiką plakant. Sviestą išsukame su likusiu cukrumi, įmaišome trynius, tada miltus su kepimo milteliais ir galiausiai standžiai išplaktus baltymus. Sudedame moliūgą ir riešutus bei prieskonius, kepame kekso formoje 180 laipsnių apie valandą. Pagaliuku tikriname ar pyragas iškepęs.

Posted by Picasa

2009 m. spalio 18 d., sekmadienis

Obuolių pyragas su aguonomis ir lazdynų riešutais

Išbandžiau Sonatinos obuolių pyragą su agunomis ir lazdynų riešutais. Tikrai puikus! Tik keletą dalykų padariau kitaip: visų pirma, aguonas užplikiau karštu vandeniu ir palaikiau, po to nupyliau vandenį ir tik tada jas dėjau į tešlą. Pasigedau kepimo miltelių recepte, tai kad nerizikuot, šaukštelį įmečiau. Pyragas iškepė drėgnas, purus ir labai skanus!
Posted by Picasa

2009 m. spalio 14 d., trečiadienis

Nauji tvėriniai

Su tėveliu atnaujinom vieną iš dviejų kėdžių, aš šlifavau, jis dažė ir pervilko gobeleną: Ir sukūriau sau naujus ilgus auskarus iš tokio splavų derinio, kuris man dabar labai labai patinka
Posted by Picasa

Dar viena sagė

Išsiuvinėjau naują sagę, manau, ji gavosi labai miela ir jauki. Kieno ji bus, dar nežinau.
Posted by Picasa

2009 m. spalio 10 d., šeštadienis

Šokoladinis pyragas

Šiandien aš išbandžiau šokoladinį pyragą. Tešla labai gražiai pakilo, net ėmė dribti iš formos, tačiau po to nusileido. Gal dėl to, kad atidarinėjau orkaitę ne laiku (kartu kepiau varškės apkepą), be to, kaip minėjau, mūsų namų orkaitė labai prasta ir visai nesandari. Bet kuriuo atveju, skonis labai geras. 
Nors pagal receptą reikėjo dėti riešutų ir jį dar apglaistyti, aš to nedariau. 

Šokoladinis pyragas


Taigi, Išsukame 200 g sviesto su 200 g cukraus iki purumo, tada į juos įmaišome du paplaktus kiaušinius, įmaišome 50 g ištirpinto juodo šokolado, tada 100 g miltų, šaukštelį kepimo miltelių, žiupsnelį druskos. Kepame 170 laipsnių orkaitėje apie 45 min.



Posted by Picasa

2009 m. spalio 9 d., penktadienis

Mano medis

Šiandien pabaigiau gaminti medį savo kambariui. Trumpai gamybos procesas buvo toks: pirkau dvi šakas sauso garbanoto lazdyno ir jas nudažiau su tais pačiais dažais kaip ir baldus. Pirkau lapų-skeletų senukuose (vienoj pakuotėj 25 vnt., man kaip tik tiek ir užteko) ir tada lapus priklijavau su karštais klijais. Susiradau tinkamą vazoną ir įkišau jo vidun šakas, o kad laikytųsi apkaišiojau akmenėliais. Bet tai nėra paprasti akmenėliai, visus juos mes patys prie jūros susirinkom, tad jie man labai mieli. Voila, medis!
Posted by Picasa

Obuolių kramblis

Pavadinimas beje čia mano ir vaikų kūryba. O pats desertas labai paprastas, labai skanus ir greitai pagaminamas. Nuotraukoje jis dešinėje, o kairėje matote figas pagal šį receptą, tik vietoj pistacijų naudojau migdolų drožles.  

Kadangi man liko obuolių nuo skarelių, tai juos susismulkinau i gabalėlius, sumaišiau su cukrum ir cinamonu, sudėjau į kepimo formelę, ištiestą kepimo popieriumi ir užbarsčiau trupiniais padarytais iš tokių proporcijų: 

 60 g sviesto ar margarino kepiniams 
75 g miltų 
60 g cukraus 
1/2 šaukštelio cinamono

 Sutrinam tarp pirštų kol gausis trupiniai. Iškepam ir valgom su ledais. Nuostabiai skanu!
Posted by Picasa

Skarelės su obuoliais

Kiek pamenu savo vaikystę, visada namie kepdavom skareles su obuoliais. Labai skanu buvo, o ir daryti labai įdomu, supjaustai specialiu rantytu peiliuku tešlą, tada lankstai, lipini. Ir dabar mano vaikai pamatę mane su tuo peiliuku iškart lekia su prašymais leisti jiems papjaustyti. Bet jau eilę metų šių skarelių pas mus namie niekas nebekepa ir tai varo mane į neviltį. Perverčiau visus amžinatilsį bobulytės užrašus ir recepto neradau, deja. Tada perėjau per visas senas knygas ir išsirinkau panašausią, iškepiau ir ką gi – tikrai labai panašu, gal netgi tas pats. Todėl rekomenduoju ir jums. Iš šio kiekio tešlos išeis 31 skarelė. Tešla iš knygos „Ciasta domowe“, Barbara Bytnerowiczowa, 1982 250 g miltų 100 g margarino/sviesto 125 g grietinės 1 trynys 1 šaukštelis spirito arba 2 šaukšteliai brendžio Žiupsnelis druskos Tešla gaminama iš šaltų produktų. Margariną sukapojame su miltais, tada dedame trynį, alkoholį, grietinę, druską. Suminkome ir dedame šaltai porai valandų. Galima ir per naktį. Aš tiesą sakant palaikiau kameroje gal 1 valandą, daugiau kantrybės neturėjau. Susipjaustome obuolius skiltelėmis ir apibarstome cukrum ir cinamonu pagal skonį. Likusį kiaušinio baltymą šiek tiek paplakame – juo tepsime skareles, kad suliptų. Tešlą iškočiojame, susipjaustome kvadratėliais. Kvadratėlio kraštus patepam baltymų, uždedam obuolio skiltelę, visus keturis kraštus užlenkiam ant obuolio ir sulipdom. Patį viršų dar patepam baltymų ir užberiam cukraus. Visas skareles susidedam ant skardos, kuri užtiesta kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsnių orkaitėje kol tešla iškeps.

2009 m. spalio 4 d., sekmadienis

Mano senas naujas krėsliukas, II dalis

Prie to anksčiau rodyto stalelio žinoma reikia elegantiškai klestelt sėdimąją, nes kitaip tai nelygis... Tad štai tokį, irgi ten pat bestovėjusį kėdeliuką prikėlėm antram gyvenimui. Aš jį brūžijau, o tėtis nudažė ir apvilko. Šįkart pasistengiau ir prieš ir po įamžinti. Taigi, ant jo sėdėdama aš kas rytą piešiuos veidą.
Posted by Picasa

Mano senas naujas stalelis, I dalis

Šiandien visai iš kitos serijos, nei virtuvė, nei papuošalai. Taigi reikėjo man visų pirma stalelio. Ant aukšto buvo toks vienas senas varganas stalelis, kuris labai norėjo atgimti ir būti naudingas. Nuotraukos prieš deja neturiu, užtat yra po. Galiu pasakyti, kad šlifavimas labai naudingas užsiėmimas sveikatai - iki jo turėjau baisinę slogą, po - slogos nuo kvėpavimo dulkėmis nebeliko. Taigi aš jį visą nušveičiau, nudažiau pirmą sluoksnį baltai, o tada, kai buvau darbelyje, tėvukas nudažė antrąkart. Ir štai stalelis! Tiesa veidrodis irgi perdarytas- t.y. į senus paveikslo rėmus įstatytas naujas veidrodis...
Posted by Picasa

2009 m. spalio 1 d., ketvirtadienis

Dieviškoji palaimintoji moliūgų sriuba

2 svogūnai
2 morkos
moliūgas - apie 1 kg 
prieskoniai – pav bhaji masala ¼ šaukštelio ir sabji masala ½ šaukštelio
pipirai, druska
krapai 
100 ml grietinėlės 
50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio 
Nedidelis gabalėlis sviesto 
Gelsvės, petražolių 

Smulkiai susipjaustome svogūnus, smulkiai susitarkuojame morkas. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir ten pakepiname prieskonius, kol jie suputos. Tada sudedame svogūnus ir kepiname apie 5 min. Po to įdedame morkas ir dar šiek tiek pakepiname.
Per tą laiką nupjauname moliūgo žievę, susipjaustome jį gabalėliais, ir sudedame į puodą. Įpilame vandens bei sudedame svogūnus su morkomis, sudedame gelsvės ir petražolių ryšulėlį, kvapniųjų ir juodųjų pipirų. Verdame kol moliūgas suminkštės. Išėmę žoleles, viską pertriname. Į pertrintą sriubą supilame grietinėlę, sudedami sūrį, šviežius susmulkintus krapus, druskos, sviesto.
Užviriname ir skanaujame! Mmmmmmmmmmm...
Neketinau šiandien valgyti jos, nes jau buvau po vakarienės, bet įpyliau į dubenėlį fotonuotraukai ir nesusilaikiau, suvalgiau... Tokio gėrio iš tiesų net ir sotus neatsisakysi!
Posted by Picasa