Kiek pamenu savo vaikystę, visada namie kepdavom skareles su obuoliais. Labai skanu buvo, o ir daryti labai įdomu, supjaustai specialiu rantytu peiliuku tešlą, tada lankstai, lipini. Ir dabar mano vaikai pamatę mane su tuo peiliuku iškart lekia su prašymais leisti jiems papjaustyti. Bet jau eilę metų šių skarelių pas mus namie niekas nebekepa ir tai varo mane į neviltį. Perverčiau visus amžinatilsį bobulytės užrašus ir recepto neradau, deja. Tada perėjau per visas senas knygas ir išsirinkau panašausią, iškepiau ir ką gi – tikrai labai panašu, gal netgi tas pats. Todėl rekomenduoju ir jums. Iš šio kiekio tešlos išeis 31 skarelė.
Tešla iš knygos „Ciasta domowe“, Barbara Bytnerowiczowa, 1982
250 g miltų
100 g margarino/sviesto
125 g grietinės
1 trynys
1 šaukštelis spirito arba 2 šaukšteliai brendžio
Žiupsnelis druskos
Tešla gaminama iš šaltų produktų. Margariną sukapojame su miltais, tada dedame trynį, alkoholį, grietinę, druską. Suminkome ir dedame šaltai porai valandų. Galima ir per naktį. Aš tiesą sakant palaikiau kameroje gal 1 valandą, daugiau kantrybės neturėjau.
Susipjaustome obuolius skiltelėmis ir apibarstome cukrum ir cinamonu pagal skonį. Likusį kiaušinio baltymą šiek tiek paplakame – juo tepsime skareles, kad suliptų.
Tešlą iškočiojame, susipjaustome kvadratėliais. Kvadratėlio kraštus patepam baltymų, uždedam obuolio skiltelę, visus keturis kraštus užlenkiam ant obuolio ir sulipdom. Patį viršų dar patepam baltymų ir užberiam cukraus. Visas skareles susidedam ant skardos, kuri užtiesta kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsnių orkaitėje kol tešla iškeps.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą