2009 m. spalio 1 d., ketvirtadienis

Dieviškoji palaimintoji moliūgų sriuba

2 svogūnai
2 morkos
moliūgas - apie 1 kg 
prieskoniai – pav bhaji masala ¼ šaukštelio ir sabji masala ½ šaukštelio
pipirai, druska
krapai 
100 ml grietinėlės 
50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio 
Nedidelis gabalėlis sviesto 
Gelsvės, petražolių 

Smulkiai susipjaustome svogūnus, smulkiai susitarkuojame morkas. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir ten pakepiname prieskonius, kol jie suputos. Tada sudedame svogūnus ir kepiname apie 5 min. Po to įdedame morkas ir dar šiek tiek pakepiname.
Per tą laiką nupjauname moliūgo žievę, susipjaustome jį gabalėliais, ir sudedame į puodą. Įpilame vandens bei sudedame svogūnus su morkomis, sudedame gelsvės ir petražolių ryšulėlį, kvapniųjų ir juodųjų pipirų. Verdame kol moliūgas suminkštės. Išėmę žoleles, viską pertriname. Į pertrintą sriubą supilame grietinėlę, sudedami sūrį, šviežius susmulkintus krapus, druskos, sviesto.
Užviriname ir skanaujame! Mmmmmmmmmmm...
Neketinau šiandien valgyti jos, nes jau buvau po vakarienės, bet įpyliau į dubenėlį fotonuotraukai ir nesusilaikiau, suvalgiau... Tokio gėrio iš tiesų net ir sotus neatsisakysi!
Posted by Picasa

4 komentarai:

Ilona rašė...

Vakar aš taip pat viriau moliugų sriubą... su skrudinta rugine duonele valgėm pasigardžiuodami.. turiu dar ketvirtadalį moliūgo, tek išbandyti tavo receptą. Gaminu pagal tave ir dar niekada nenusivyliau ;)

bea rašė...

Ačiū tau :)

Anonimiškas rašė...

O kur perkate prieskonius?

bea rašė...

Prieskonių šitų dabar yra labai daug kur, didelėse maximose, sveiko maisto parduotuvėlėse