2009 m. liepos 1 d., trečiadienis
Bulviniai čirviniai vafliai
Mano vyresnėlis vaikas puikiai įvertino šį sumanymą. O sumanymas toks - naujoje vaflinėje iškepti bulvinius vaflius. Tai yra, nesaldūs, kaip ir bulviniai blyneliai, bet ne blyneliai, o vafliai. Užmaišiau tešlą ir ėmiau kepti. Pirmos kelios "keptuvės" nenusisekė, blynai trupėjo, lipo ir pan. Tešlą patobulinus, viskas gavosi puikiai. Patobulintas receptas (iš galvos):
1 stiklinė bulvių košės (vakarykštė buvo užsilikus šaldytuve)
3 kiaušiniai
1 keptas smulkintas svogūnas
saujelė žolelių (krapų, bazilikų, petražolių)
1 stiklinė rūgpienio ar kefyro
2 šaukštai miltų
1 šaukštas krakmolo
1/2 pokelio varškės
~30 g kietojo tarkuoto sūrio
druska, pipirai
gabalėlis lašinių patepti keptuvei
Tešlai sumaišome visus ingredientus, įkaitiname čirvinių blynų keptuvę, ją patepame lašinuku ir pilame tešlą su šaukštu. Kepame, kol apskrus. Labai skanu prie alaus, karšti ar šalti.
Pranešimą parašė
bea
ties
22:07
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
blynai,
užkandžiai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai:
šauniai sugalvojai!!
Kaip čia dabar bulvių košės visos nesuėdus, kad blynams liktų :))
Rašyti komentarą