2009 m. liepos 29 d., trečiadienis
Lietiniai blyneliai su varške ir aguonomis
Dievinu sūrelius su aguonomis, pyragus su aguonomis, na viską su aguonomis... O lietiniai blyneliai man irgi labai patinka. Tad derinys aguonos su lietiniais ir su varške tiesiog tobulas. Aguonų mes užsiauginam savų, tad jos ekologiškos ir skanios. Lietinius darau plonyčius, man rodos nusižiūrėjus nuo Sonatinos. Kokiems 23 vienetams spec. lietinių keptuvės dydžio lietiniams (jie vidutinio dydžio) reikės:
4 kiaušinių
100 g miltų
100 g krakmolo
500 ml perpus pieno ir vandens
Žiupsnio druskos, šaukštelio cukraus ir poros šaukštų aliejaus
Kiaušinius su šluotele išplakam, sudedam miltus, druską, cukrų ir krakmolą ir gerai išmaišom, po to pilam vandens, pieno ir aliejaus mišinį po truputį ir maišom. Pusvalandžiui paliekame tešlą brinkti, po to kepame lietinius. Plonus! Ir tikrai neplyšta... Beje, aš visada kepu tik vieną pusę, neapverčiu blyno, o kai juos vynioju, įdarą dedu ant nekeptos pusės.
Mano įdaras buvo toks (9 vnt. blynelių, kitus dariau su sūriu ir dešrelėm, bet tai banalu, tad neišsiplėsiu):
Užplikiau trejetą šaukštų aguonų verdančiu vandeniu puodelyje ir palikau pastovėti. Tą veiksmą galima atlikti prieš darant tešlą, arba tik ją padarius, kol ji brinksta. Po to nupyliau vandenį ir su mikserio antgaliu, kuris su peiliuku (toks panašus į kavamalės vidurį) šiek tiek jas permaliau. Sumaišiau su pusantro pokelio desertinės varškės su razinomis (pusę pokelio vaikai nuvalgė vos ištraukiau...) ir voila, įdaras gatavas. Suvyniojau blynelius ir gardžiavausi jais vakarienei.
Pranešimą parašė
bea
ties
23:04
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
antri patiekalai,
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą