2009 m. liepos 12 d., sekmadienis
Editos von Grotthuss keksas
Ech, atostogos... visai nėra laiko nei kompui, nei virtuvei... Iš tiesų, tai kažkiek ir bandau susilaikyti nuo „dėžės“, vienok kartais manau, kad jaučiu priklausomybę kompiuteriui. Bet tada pažiūriu į savo sūnų ir jo kompiuterinius žaidimus ir suabejoju ta mintim. Va jis tai priklausomas ;) Bet tam aš ir esu, kad jį kontroliuočiau. Žodžiu bandau parodyti gerą pavyzdį. Va tiesa vakar iš naujo „Virtuvė nuo... iki...“ numerio išbandžiau Editos von Grotthuss keksą. Na jis vadinasi spanguolių ir citrinų keksas, bet mano atveju tai tapo vyšnių ir aviečių keksu. Neslėpsiu, man jis patiko. Tik tikrai niekaip nesuprantu, kam ten reikia tų 75 ml plaktos grietinėlės tešlai. Na niekaip...
Receptas (pagal mane)
1 citrina (žievelę nutarkuojame, sultis išspaudžiame)
375 g miltų, persijoti
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
190 g minkšto sviesto
370 g cukraus
Žiupsnelis druskos
6 kiaušiniai
75 ml plaktos grietinėlės
1 stiklinė vyšnių be kauliukų, pora saujų aviečių, 1 šaukštas krakmolo
Sviestą ištriname su cukrum ir druska iki baltumo, tada kaskart išmaišydami dedame po vieną kiaušinį ir 1 šaukštą miltų. Įmaišome grietinėlę, citrinos sultis ir žievelę. Įmaišome likusius miltus ir kepimo miltelius. Suberiame vyšnias išmaišytas su krakmolu. Pusę tešlos sukrečiame į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir riebalais pateptais kraštais, ant jos išbarstome avietes ir uždengiame likusia tešlos dalimi. Kepame 160 laipsnių orkaitėje. Jei prireiks kepimo eigoje, galima viršų pridengti. Kai pyragas iškeps (pagaliukas ištrauktas iš jo išlįs sausas), pasiruošiame aptepą. Cukraus pudrą (150 g) sumaišome su vyšnių sultimis, kurios susidarė išimant iš vyšnių kauliukus, maždaug tris šaukštai. Aptepam pyragą. Skanaus.
Pranešimą parašė
bea
ties
12:56
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
3 komentarai:
Bea, bet vis tik įdėjai tuos 75 g grietinėlės? :)
dėjau. ir pati nežinau kodėl :)
Bent jau mano skoniui grietinė kepiniams tokio drėgnumo ir skanumo suteikia, tai gal tos grietinėlės tokia pat funkcija? :)
Rašyti komentarą