Grįžau iš pajūrio ir pagaliau apsilankiau savo virtuvėje. Kaip tik užderėjo avietės, tad labai norėjau su jomis ką nors padaryti. Gavosi tokia improvizacija.
Tešla:
200 g miltų
120 g margarino kepiniams
3-4 šaukštai šalto vandens
Miltus su margarinu sutrinam į trupinius (tą darau kombainu su peiliu), tada pilam vandenį ir suformuojam tešlą. Kol pasidarysim įdarą, galim ją padėti šaltai.
Įdaras: viskas kaip mano
varškės apkepui su kefyru, tik proporcijas reikia mažinti iki dviejų pokelių varškės (iš akies, maždaug taip: 2 pokeliai varškės, 2 kiaušiniai, 0,5 stiklinės kefyro, 2 šaukštai miltų, 2 šaukštai krakmolo, pusė stiklinės cukraus, 1 a.š. kepimo miltelių, vanilės esencija).
Avietės sumaišytos su cukrumi.
Metalines formeles ištepam riebalais, iškočiojam tešlą, išpjaustom iš jos skritulius su puodeliu, dedam į formeles. Su šaukštu dedame šiek tiek aviečių, jas užpilame varškės mase.
Labai skanu ir šilti ir atvėsę :).