2017 m. gegužės 8 d., pirmadienis

Degustacinė vakarienė Ieti

Planavau savaitgalį lankyti vyno dienas, bet planai retai kada pavyksta. Gaila, kad šįmet nesudalyvavau :). Užtat turėjau pakvietimą į degustacinę vakarienę restorane Ieti, tad apie ją ir parašysiu. 
Kaune yra ant vienos rankos pirštų suskaičiuojami restoranai, kur galima padoriai pavalgyti - čia mano nuomone. Ir Ieti yra vienas iš jų - nedidelis, jaukus restoranėlis, kuriame savininkė pati yra šefė, tad, be abejo, jai labai rūpi jos restorano svečių pasitenkinimas. Kiek kartų esu buvusi Ieti, priekaištų neturėjau - meniu tvarkingas ir be klaidų, padavėjai malonūs ir neįkyrus, aplinka jauki. Su tokia patirtimi, lūkesčių degustacijai turėjau išties nemažai.

Vakaro meniu:


Kol laukiame vakaro pradžios - vietoje kepta duona su rozmarinų ir mėtų pagardais. Labai skani šilta duona, mirkėme ir valgėme, kol nesibaigė. O kai baigėsi, mums atnešė dar :). 


Pirmas patiekalas "Rūkyto upėtakio paštetas" man priminė paštetą, kurį valgydavau seniai seniai Vilniuje Vilniaus gatvėje Stiklių kulinarijoje. Gera buvo ta kulinarija ir geras jausmas ragaujant tokį man emociškai artimą patiekalą. Jei kam kils klausimų, kur tas paštetas - tai jis po ridiku.



Antrasis patiekalas buvo ėriuko šonkaulis su priedais. Gaila, bet šis patiekalas visai nuvylė ir mane ir aplinkinius. Nesu tikra, kas buvo garnyre, lyg ir sutartinai nusprendėme, kad tai buvo gnocchi (po mėlynių plėvele), bet jie buvo itin kieti, visai ne purūs, rabarbarų kremas pernelyg rūgštus, o mėsa labai jau aviniško skonio (na turbūt įsivaizduojate, kas yra labai jau avimi atsiduodantis skonis...). Vienintelis geras dalykas šiame patiekale buvo mėlynių plėvelė. 


Po šio nusivylimo staiga viskas pasitaisė - šamas su šonine buvo fantastiškas! Visai nesu šamo gerbėja ir mėgėja, bet čia jis mane sužavėjo. Puikiai iškeptas, geras derinys su grūdais, fantastiškas salierų kremas. Tai išties buvo vakaro pažiba. 


Vakaro desertas - agurkų panna cotta. Labai gaivus desertas, labai puikiai suderintos tekstūros: traškus morengas, minkšta liulanti panna cotta, tiršta karamelė, gaivus sniegas. Stiprūs skoniai ir puikus vakaro užbaigimas!


Mano pastebėjimai:
  • 3 iš 4 patiekalų buvo tikrai puikūs ir gerai paruošti
  • nuostabiai skani duona, kurios nepritrūko
  • malonus aptarnavimas
  • gražūs indai, bet... 
  • ...nerekomenduoju serviruoti maisto, kuris valgomas su šakute ir peiliu į gilius dubenėlius, nes valgyti nėra patogu (pirmas ir trečias patiekalai). Į dubenėlius geriau dėti tik tai, kas valgoma šaukštu. Juolab, kad ir indas buvo toks, kad pjaunant peiliu, nuo garso šiurpas per nugarą eina. 
Ačiū už pakvietimą!

Komentarų nėra: