2017 m. gegužės 29 d., pirmadienis

Degustacija JAV ambasadoje

Užpraėjusią savaitę į mano paštą įkrito keistas pakvietimas. Atrodė įtartinai, lyg būtų eilinis spamas. Pameditavusi ties juo kelias minutes, ėmiau googlinti internete nurodytus telefonus. Pasirodo - tikras! Taip sužinojau, kad esu kviečiama į degustaciją JAV ambasadoje Lietuvoje, o tiksliau rezidencijoje, kur bus pristatoma iš Amerikos importuota žuvis, jautiena, vynas. Na tokios progos šiaip sau neateina, tad sutikau. Matyt neveltui vėl grįžau rašyti savo blogą :) 

Mano lūkesčiai tokiuose renginiuose visada visų pirma būna geras maistas ir gera nuotaika, o jei prie to prisideda įdomios pažintys - išvis nerealu. 

Tad štai - kartais taip supuola, kad vienoje vietoje vienu metu atsiranda nerealių žmonių pulkelis ir vakaras nusiseka šimtui balų. Tas jausmas, kai matai žmones pirmą kartą, o jaučiasi, lyg pažinotum šimtą metų. Toks buvo ir šis vakaras - ir esu tikra, kad bent kelis draugus artimiausiam šimtukui metų įgijau :)

O grįžtant prie renginio. Visus susirinkusius pasveikino JAV ambasadorė Anne Hall fantastiškai perskaitydama lietuvių kalba sveikinimo žodį. Atrodo smulkmena, bet tokia maloni. O tada valgėme:
  • Lašišą (Sockeye)
  • Lašišą (Silver Salmon)
  • Menkę (Black Cod) bei
  • Amerikietiškus jautienos kepsnius
  •  Vynai: Jacuzzi Merlot; Jacuzzi Cabernet Sauvignon; Mettler Family Zinfandel; Cline Chardonnay; Cline Pinot Gris

Viską nustelbė juodoji menkė, ko visiškai nesitikėjau, bet tai buvo vakaro karalienė, gaila foto kaip ir neturiu. 
Ragavau du vynus: Zinfandelį ir Pinot Gris, abu man patiko.

Ambasados viešieji ryšiai minėjo, kad tai pirmas tokio formato renginys jiems. Linkiu nesustoti!

O štai šiek tiek foto mobiliuoju:











Komentarų nėra: