2014 m. sausio 8 d., trečiadienis

Apelsinų marmelado pyragas


Metai prasidėjo ir... ir nieko. Viskas tas pats, viskas po senovei - jokių pažadų metams, jokių išsidirbinėjimų, vis tiek tai neveikia ir nereikalinga - metų virsmas čia ne prie ko. Jei užsibrėži, tiesiog imi ir padarai, ar ne? Gal vienintelis pažadas - džiaugtis šiandiena labiau nei anksčiau. O visa kita įprasta ir suvokiama: darbas, sportas, geras filmas vakare, knyga (kol atostogos tarp semestrų), draugai. Ir kaip visada - geras pyragas. Tai mano silpnybė...


Apelsinų marmelado pyragas


175 g sviesto
175 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
175 g miltų
1 apelsinas
3 kiaušiniai
75 g apelsinų marmelado (naudojau Marks&Spencer apelsinų marmeladą su kalvadosu)
1 šaukštelis kepimo miltelių

Glajus (Icing)
100 g cukraus pudros
2-3 šaukštai apelsinų sulčių

Sviestą su cukrumi išsukame iki baltumo (geriausia virtuviniu kombainu). Tada po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno kiaušinio išsukame. Įmaišome marmeladą ir nutarkuotą apelsino žievelę (tik oranžinę dalį, baltos ne). 
Atsargiai įmaišome miltus ir kepimo miltelius, po to pusės apelsino sultis. Tešlą sudedame į keksinę kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame apie 40-45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki sauso pagaliuko.
Pasiruošiame glajų: sumaišome cukraus pudrą su apelsinų sultimis ir aptepame iškeptą pyragą ir paliekame atvėsti.




Rekomendacijos filmams:
Filmas: About Time (2013) - nuostabus soundtrackas, labai šiltas, jaukus ir jausmingas filmas. Labai geras jausmas po jo lieka.
Filmas: Miss Pettigrew Lives for a Day (2008) - tiesiog imi ir patiki, kad meilė gali ištikti bet kada... Na tiesiog geras filmas.
Filmas: Diana (2013) - apie princesę Dianą. Tragedija ir laiko gaišimas - nežiūrėkit!! 

3 komentarai:

Indrė rašė...

Heh, aš seniai šitą marmeladą sulaižiau :) o beje vakar pažiūrėjau Toast, tai atsisiunčiau ir knygą - būtent dienoraščius. Sėdi eilėje ir laukia, kol perskaitysiu :)

bea rašė...

Na va, o pas mane užsigulėjo. Ir puikiai susikepė :). Kolegės darbe gyrė, kad pyragas drėgnas ir labai skanus :)

Valgome rašė...

Puikus receptas. Butinai isbandysime.