Pyragėliai su daržovėmis
(~20 vnt.)
Pustrapė tešla:
200 g miltų
130 g sviesto
1 kiaušinis
1 trynys
1 šaukštelis druskos
1-2 šaukšteliai šalto vandens (jei reikės)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Miltus su kepimo milteliais, sviestu ir
druska sudedame į kombainą ir triname iki trupinių. Sudedame kiaušinį ir trynį,
formuojame tešlą. Jei tešla per sausa ir nelimpa, supilame šaltą vandenį.
Suormuotą tešlą dedame į šaldytuvą atvėsti, kol pagaminsime įdarą.
Įdaras:
1 vidutinė morka
1 svogūnas
2 saliero kotai
1/2 paprikos
1/2 šviežios nedidelės cukinijos
ryšelis šviežių krapų ar keli žiupsniai
šaldytų
aliejus kepimui
žiupsnis kumino, žiupsnis kario, druska,
pipirai
1 baltymas
Bešamelio padažas:
1 šaukštas sviesto
1 kupinas šaukštas miltų
1 stiklinė pieno
druska, pipirai, muskato riešutas
Daržoves supjaustome šiaudeliais, kepiname
ant aliejaus kartu su kuminu, kol šiek tiek suminkštės, bet liks traškios (~5 min.). Suberiame krapus, karį, pagardiname druska ir
pipirais.
Kitame inde pasiruošiame bešamelio
padažą: ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir supilame pieną, užverdame visąlaik maišant. Pagardiname
druska ir pipirais, įberiame žiupsnį tarkuoto muskato riešuto.
Sumaišome daržoves su bešamelio padažu,
supilame baltymą ir išmaišome.
Atvėsusią tešlą iškočiojame ir išpjaustome
skrituliukais pagal savo turimas formeles (aš naudojau popierines keksiukų
formeles), išklojame formeles, suformuodami nedidelį kraštelį. Sudedame po
kupiną šaukštą įdaro.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje
orkaitėje apie 25-30 min.
3 komentarai:
atrodo išties labai gardūs. teks bandyt.
Aha :) Manau, daržoves galima pasirinkti kokias nori, tiks visokios kombinacijos. Kaip ir prieskoniai :)
Rašyti komentarą