Neseniai Viči susirado mane ir pasiūlė išbandyti jų produktus - naujuosius koldūnus. Šiandien ragavau klasikinius tradicinius koldūnus su vištiena bei azijietiškus su aštriomis daržovėmis.
Prie koldūnų pasidariau padažą, kuriam reikia:
2 keptų marinuotų paprikų
1 nemažo prinokusio pomidoro
žiupsnelio druskos, pipirų bei raudonėlio
Viską sudedame į blenderį ir suplakame iki vientisos masės
Iš tiesų, visada baiminuosi, kad mėsa koldūnuose bus prasta, atliekinė ir neskani. Esu gilioje jaunystėje ragavusi parduotuvinius koldūnus su mėsa ir daugiau niekada nebandžiau to daryti. Tačiau Viči koldūnai nustebino - mėsiškas įdaras buvo puikaus skonio. Visų koldūnų tešla plonytė, įdaro daug, o forma patogi kepimui. Tad taip juos ir ruošiau. Įkaitinau keptuvę su kepimui skirtu alyvuogių aliejmumi ir apkepiau iš visų trijų šonų.
Man ir dukrai labiau patiko koldūnai su mėsa, sūnus buvo patenkintas abiem.
Beje, skanu juos valgyti mirkant sojos padaže.
O vakar išbandžiau moderniuosius koldūnus su vištiena, sūriu ir baravykais. Jų forma šiek tiek kitokia - jie didesni ir yra dviejų briaunų. Todėl kepasi ganėtinai tolygiai. Iškeptus koldūnus valgėme su grietine - ir ji čia labai tiko. Tikrai labai labai neblogi koldūnai, visai kaip naminiai :).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą