2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Sausainiai su žemės riešutų sviestu

Sausainiai, kuriuos kepiau su mintimis apie žmones, kuriuos pavaišinsiu jais. Todėl įdėjau nedaug darbo, bet daug širdies. Tikiuosi, kad tai jautėsi. Traškūs, visai paprastučiai, bet labai mieli kepinėliai. Su meile :)



Sausainiai su žemės riešutų sviestu

(adaptuota iš Cynamon i oliwka)
 ~40-45 vnt.

125 g sviesto
150 g žemės riešutų sviesto su riešutų gabaliukais
150 g balto cukraus
50 g rudo cukraus
1 kiaušinis
150 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnis druskos
75 g gliaudytų saulėgrąžų

Sviestą išsukame su riešutų sviestu, po truputį beriame cukrų ir sukame toliau. Turi gautis purus ir šviesus mišinys. Įmušame kiaušinį, išmaišome. Pabaigome suberiame miltus, kepimo miltelius, druską ir saulėgrąžas, išmaišome.
Šaldome tešlą bent 30 min. šaldytuve, kad ji sukietėtų. Tada formuojame rutuliukus (~2,5 cm dydžio), juos truputį suplojame ir dedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Paliekame truputį praaušti ant skardos, tada galime nuimti ir skanauti.


Komentarų nėra: